Allers ledelse: Ønsker ikke å svare på ytterligere spørsmål

På bakgrunn av gårsdagens e-postintervju med Administrerende Direktør i Aller, ønsket foto.no å få utdypende svar på flere av spørsmålene som vi mente sto ubesvarte eller var uklare fra Hansens side. I dag opplyser han at han ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer på disse.
Oppfølgingsspørsmålene ble tilsendt Allers administrerende direktør på e-post umiddelbart etter at redaksjonen mottok hans første besvarelse på vårt e-postintervju, som ble gjennomført på e-post etter at det ikke hadde lykkes foto.no å komme i kontakt per telefon.

I utgangspunktet ønsket vi å avvente publiseringen av intervjuet til vi hadde mottatt direktørens svar på våre oppføgingsspørsmål.

Hansen svarte først at han på grunn av møtevirksomhet var forhindret fra å svare oss der og da, men at han ville komme tilbake til spørsmålene så snart han fikk mulighet. Da det drøyde med respons fra direktøren, valgte foto.no grunnet sakens aktualitet å likevel publisere intervjuet uten utdypende svar fra Allers ledelse.

I dag tilbakemelder Hansen via Kommunikasjons- og utviklingsleder i Aller Media, Kitty Stensrud, at han har ombestemt seg og likevel ikke ønsker å kommentere eller utdype våre spørsmål i saken, ytterligere:

- "Roger Hansen har bedt meg gi deg en tilbakemelding på din henvendelse, han har dessverre ikke anledning selv. Han har registrert at saken ble publisert. Han mener at det som er fremkommet er dekkende - og har ikke behov for å gi ytterligere og/eller utdypende kommentarer".


Her er spørsmålene som Allers ledelse ikke svarer på:

- Dere hadde i siste regnskapsår en omsetning på 1 mrd kroner. Hvor stor andel av denne omsetningen står frilanserne for, når du tenker antall frilansbidrag fordelt på de ulike redaksjonene og deres salgstall og budsjetter?

- Du sier at dere ikke vil gå ut med konkrete tall på hvor mange frilansere som er knyttet til Aller totalt, men samtidig hevder du at 60% av frilanserne har signert kontrakten. Dette gjør det vanskelig for utenforstående å få oversikt over hvor mange vi faktisk snakker om som har signert, og det gjør det umulig å verifisere påstandene deres om at ”flesteparten har signert”. Blant frilanserne hevdes jo det motsatte, nemlig at det er de aller færreste som faktisk har skrevet under. Vil det ikke være i Allers egen interesse å gi oss et konkret tall i denne saken, slik at dere kan bidra til å stoppe spekulasjonene om hvorvidt dere forsøker å lyve om antallet signerte kontrakter for å gi et bilde av at det er mindretallet som motsetter seg dette?

- Du sier du er helt sikker på at dine redaksjonsansatte aldri har sjikanert, presset eller truet samarbeidspartnere. Hvordan kan du være sikker på dette – har du selv vært tilstede på disse møtene?

- Du sier også at det som beskrives fra frilanserne om metodene som er benyttet, er feilaktige – du hevder at de ikke er benyttet. Mener du i så fall at de mange frilanserne som forteller om likelydende erfaringer fra kontraktsmøtene i KK, lyver?

- Hva mener du i tilfelle skulle være motivasjonen deres for å gjøre det?

- Åpner du for noen som helst slags mulighet for å innrømme at enkelte kontraktsmøter kan ha blitt håndtert uheldig fra redaksjonenes side?

- Du sier at dere har fått en rekke positive tilbakemeldinger på møter som har vært avholdt. Fra hvem da? Fra ansatte i redaksjonene eller fra de enkelte frilanserne?

- Det er så vidt foto.no kjenner til, ingen av deres faste frilansere som har gått åpent ut med en slik positiv tilbakemelding til dere, i den diskusjonen som nå pågår. Dere får ikke mye støtte, i frilansmiljøet. Hvorfor ikke det, tror du?

- Sett i lys av denne saken, er det noe du mener dere kan ta læring av og gjøre for å bedre kvalitetskontrollen med hvordan slike prosesser håndteres internt av redaksjonen i forhold til frilansere?


Har du tips om denne saken? Kontakt redaksjonen på desk@foto.no






www.aller.no -
www.aller.no
Illustrasjonen er en skjermdump av nettsiden til Aller Media.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
CF W.
Det er bare å signere og jobbe på.
De som er redde lar være å signere, de som tør får jobb og overlever. Det er faktsik kunden som setter premissene.
Vi lever av å ha kunder. en bedrift uten kunder dør sakte hen.

Bladene sliter, de er nødt til å gjøre neo for ikek å gå inn p.g.a. presset økomnomi. Går de inn ...ja så sitter alle frilansere med skjegget i postkassa uansett.
CF-Wesenberg
11.12.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu