Er alle motiver brukt opp?

Med et åpent spørsmål om innhold og form i det tradisjonelle naturfotografiet, åpner Torstein Vee Haukvik sin utstilling "Fine bilder?" på Cyan :galleri nå til helgen.
I en pressemelding fra Cyan :galleri skriver de at Torstein Vee Haukvik ønsker å utfordre de som hevder at denne typen fotografier er kjedelige, og at alle motiver for lengst er oppbrukt. Med fotoutstillingen «Fine bilder?» ønsker Torstein Vee Haukvik å vise at tradisjonelle fotografier fortsatt kan formidle noe mer enn følelsen av å se på noe pent.

Det blir ofte hevdet at i det tradisjonelle naturfotografiet er alt bare blitt gjentakelser, og det man sitter igjen med er ’fine bilder’.

- Jeg har aldri vært enig med de som mener at alle bilder allerede er tatt og at vi idag må passe oss for å drukne i den visuelle flommen. Det blir som å si at alle bøker er skrevet eller at alle fotballkamper er spilt, uttaler Haukvik i en pressemelding. - Når man lager bilder for at betrakteren skal kunne fornemme noe av stemningen som ble opplevd da fotografiet ble tatt, blir selv de enkle vakre bildene og naturskjønne motivene viktige.

Utstillingen viser bilder tatt i hverdagen og på reiser over flere år og årstider. Haukvik har vært en ivrig hobbyfotograf i over 25 år og dette er hans første utstilling.

Vernissage fredag 5. november kl. 19-23
Åpent lørdag og søndag 6-7. november kl. 11-18
Cyan :studio, Jens Bjelkes gate 13, 0562 Oslo
 - flyer - Fine bilder?
flyer - Fine bilder?
Torstein Vee Haukvik -
Torstein Vee Haukvik

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Inger-Lise S.
Jeg er helt enig med Torstein Vee Haukvik! Han sier det svært godt. Ved sammenligningen med bøker: Det er ikke nye ord som gjør en god bok, men formidling av innoldet, temaet. Å snakke om nye ord, blir som å etterlyse nye typer fotball, evnt.nye fotballdrakter for at kampen skal bli god.
Jeg leser svært mye, også bøker over samme tema. Noen forfattere bruker et språk så ordene nærmest blir som musikk. Som enkelte fotografer klarer å formidle oe tiltrekkende, positivt eller negativt, med få elewmenter, komposisjon og stemning. Og motiver er det over alt. Svært mange går vi bare forbi..Heldigvis har vi fotografer med "blikket" og kreativitet, men selv rene avbildninger, kan avbildes så de gir betrakteren noe.

Mvh Inger-Lise
5.11.2010
Torbjørn V.
Alle motiver er brukt opp! Alt bilder er bare variasjoner over samme tema. Det er ikke noen selvmotsigelse at disse variasjonene formidler en stemning likt eller ulikt det den etterligner. Svært sjelden dukker det opp nye muligheter pga. teknologiske nyvinninger...

Å hevde at alle bøker er skrevet er det verre med...men man kan ganske trygt si at alle ord er skrevet og at alle bøker bare er en variasjon av ord i en mer eller mindre tilfeldig rekkefølge...svært sjelden dukker det opp nye ord, som f.eks å "google"...

Mvh Toby
4.11.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu