Nytt bekjentskap: Jens Storch

Med et utvalg bilder fra mange verdenshjørner, stiller den London-baserte fotografen Jens Storch ut for første gang i Norge.
Førstkommende søndag er det duket for åpning av utstilling med den tyske fotografen Jens Storch på Flasken Café og Vinstue på Nesodden

Utstillingen består av motiver fra reiser til land som India og Egypt. De viser gåtefulle gatemotiver før soloppgang, portretter av vœrbitte ansikter som hver forteller en historie, øyeblikk av hverdagsliv som blir til duse fargestudier av vakre materialer og detajler, samt en serie nesten spøkelses-aktige motiver fra Calcuttas gater.

Jens Storchs bilder er en blanding av svart/hvitt og farger, 'feel-good' og sterkere realiteter. Teknisk er det stor variasjon i bildene, fra et historisk uttrykk til det mer moderne. Bildene representerer hans lidenskapelige forhold til stedene han har reist for å observere og fordype seg i landskapene, kulturen og menneskene.

Fotografert siden han var 12 år
Allerede som 12-åring startet Storchs interesse for foto. Han lånte farens Kodak og fotograferte svart/hvitt og sto for fremkallingen selv.

- Motivene var abstrakte og representerte nok en flukt i en veldig ensom periode i livet mitt. Former og linjer ble satt sammen slik at det fikk en veldig surrealistisk undertone, forteller Storch til foto.no.

I 1982 begynte han på London College of Printing hvor han studerte i 4 år og fullførte en bachelor-grad (med honors) i Photography and Film.

- Etter utdannelsen jobbet jeg 4 år som frilans-assistent og fikk erfaring fra en rekke forskjellige shoots. Med denne erfaringen i boks begynte jeg å ta egne oppdrag, hovedsakelig for magasiner og næringslivet.

Etter noen års tid, lei av all reisingen, etablerte Storch sitt eget studio i London hvor han spesialiserte seg på en nisje: fotografering av mindre objekter som klokker, smykker og diamanter.

Satser på kunstfotografiet
Samtidig med dette jobbet Storch med sine egne prosjekter. To ganger i året reiste han til Afrika og Asia og bygget opp en samling bilder som blant annet vises på utstillingen på Nesodden. Dette ønsker han å satse mer på og har bestemt seg for å delvis slutte som kommersiell fotograf for å satse på kunstfotografiet.

- For rundt 4 år siden bestemte jeg meg for at jeg ville satse på kunstfotografi. En av grunnene er at det de siste årene har blitt en mye tøffere bransje og oppdrag ble vanskeligere og vanskeligere å få. Dette har betydd at jeg heller satser på egne og kreative prosjekter og en markedsføring av dette. Kommersielle jobber har jeg ikke droppet helt, men tar bare det som jeg synes er interessant

Fremtidsplanene til Storch er blant annet å reise til Kina og Kuba, samtidig som han vil jobbe videre med et pågående prosjekt i Frankrike. Norge ønsker han også å utforske og har så vidt gått i gang med å utforske muligheter for landskapsfotografering. Og de burde jo være gode…

Utsillingen på Flasken Café og Vinstue på Nesodden åpner søndag 31. oktober kl 13.

 - Jens Storch
Jens Storch
Jens Storch - Downtown Cairo
Downtown Cairo
Jens Storch
Jens Storch - Medina Marrakesh
Medina Marrakesh
Jens Storch
Jens Storch - Street dwellers Dheli, India
Street dwellers Dheli, India
Jens Storch

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu