Fotokurs på nettet gjennom 10 år

Gjennom 10 år har Knut Førsund tilbudt fotokurs på Internett gjennom fotoskolen.no.
Fotokurs er en god og for mange viktig måte å få den nødvendige fotokunnskap på, samt til å utvikle seg videre. Men i en travel hverdag er det ikke like enkelt for å alle å få dette til. Da kan et kurs på Internett være et alternativ. Knut Førsund og fotoskolen.no har 10 års erfaring med slike kurs. I begynnelsen var kursene både for filmbasert og digitalt utstyr i tillegg til selve fotograferingen. Den tiden er nå forbi.

- Filmbasert fotografering lever fortsatt på et vis hos et fåtall brukere, noen koser seg også blant papir og kjemikalier, men andelen er mikroskopisk, forteller Knut Førsund.

For noen år siden ble fotoskolen.no redesignet, og etterpå fikk Førsund med seg fire andre fotografer/fotopedagoger: Kai Jensen (natur), Knut Hoftun Knudsen (kropp og akt), Olav Erik Storm (portrett og lyssetting) og Bo Mathisen (dokumentar). Storm har også laget en omfattende del omkring Photoshop Elements.

- Dette ga kurset et solid og nødvendig løft og vi fikk god respons på forbedringene. I år passerer vi 1500 registrerte enkeltelever, i tillegg har vi hatt en del grupper fra fotobransjen. I fjor fikk vi nesten 230 nye elever.

Cirka 70% av deltagerne på kursene er kvinner og de fleste deltagerne er mellom 25 og 60 år.

- Kvinner og menn er noe jevngode tll å gjennomføre, men jeg må nok si at generelt sett er kvinnene mer kreative og ser motivene på en litt annen måte enn menn. Dette ser jeg via de åtte fotografiske oppgavene de skal løse til eksamen.

Førsund driver også med mer tradisjonelle fotokurs hvor man må være fysisk tilstede. Han mener dette er to forskjellige ting.

- På et nettbasert kurs mister man den personlige kontakten som kan være svært verdifull for mange. På den annen side er et nettbasert kurs alltid tilgjengelig, deltakerne blir ikke forstyrret av andre deltakere og kan repetere så mye de vil. Og konsentrere seg om det stoffet de ønsker. Som med alt annet her i livet har det sine svakheter og sine fordeler. Men på kurset på nett har vi en garanti: Hvis ikke folk er fornøyd får de alle pengene tilbake.

fotoskolen.no
Skjermdump - fotoskolen.no
fotoskolen.no
Skjermdump
Anne Sophie Nordrum Kroken - Knut Førsund
Knut Førsund
Anne Sophie Nordrum Kroken

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu