Eva Rosa Hollup (18) debuterer

Bare 18 år gammel er Eva Rosa Hollup klar med sin første separatutstilling.
Eva Rosa Hollup er bare 18 år, men allerede klar for sin første separatutstilling på Cyan galleri. Hun fikk en inspirerende start på sin fotokarriere gjennom ungdomskulturportalen Trafo.no. Der har hun allerede markert seg med utstilling under By:larm tidligere i år og som fotograf for Smuglesing.no.

- Utstillingsserien «Fremmed sted» har Hollup jobbet frem over lengre tid, parallellt med andre kortere oppdrag og prosjekter. Med sitt arbeid med analogt fotografi og tradisjonelle teknikker representerer hun en tydelig trend blant mange unge fotografer idag. Fotointeressen hennes fikk et markert løft da hun gikk til anskaffelse av et gammelt mellomformatkamera og hun begynte å fordype seg i arbeidet med den film og fremkalling, skriver Cyan galleri i en pressemelding.

- Når man knipser så mange bilder blir bildene på en måte ikke så viktige. De analoge bildene er der fysisk, og betydningen føles mer ektefødt. Stemningene blir tydeligere, og mindre falske, når jeg tar analogt, mener Eva Rosa.

Utstillingen "Fremmed sted" inneholder fotografier fra forskjellige steder, fra reiser, fra hverdager - på vei fra A til B, og på helt forlatte steder i ingenmannsland. Det som kjennetegner alle bildene er en sterk følelse av tilstedeværelse i øyeblikk eller steder som føles fremmede og ukjente.

- I stedet for at det er et menneske, en spontan tanke, en opplevelse eller en følelse som fenger meg, er det mer som om plassen i seg selv griper tak i meg, som om stedet og øyeblikket er en kjempestor hånd, som holder om meg, uttaler Eva Rosa Hollup.

Utstillingen blir å se frem til søndag og er en god mulighet til å få med seg en fotograf det er godt mulig vi vil få se mer til i fremtiden.



Eva Rosa Hollup - Fremmed sted
Fremmed sted
Eva Rosa Hollup
Eva Rosa Hollup - flyer
flyer
Eva Rosa Hollup

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu