Armadillofotograf Lars Skree til Oslo.

Pressefotografenes Klubb i Oslo starter sin seminarserie med et imponerende førstesett denne høsten. I samarbeid med Litteraturhuset og Arthaus inviterer de til samtale med fotografen bak den prisbelønte, knallsterke dokumentaren Armadillo.
Skal du ta deg en sigar når du har drept din første talibansoldat? Utsagnet er ett av de mange autentiske øyeblikkene som filmfotograf Lars Skree har dokumentert i sitt portrett av unge danske soldater i krig.

Armadillo har skapt like sterke reaksjoner og debatter som den har høstet priser og anerkjennelser. Filmen, som gir et usensurert møte med unge danske soldater i krig i Afghanistan, er regissert av Janus Metz.

Når Pressefotografenes Klubb i Oslo nå inviterer til møte med Skree, kan publikum få et innblikk i prosessen bak den kontroversielle og kritikerroste dokumentaren.

Det er den erfarne journalisten og forfatteren Erling Borgen som møter Lars Skree til samtale for åpen scene på Litteraturhuset i Oslo 21. oktober. I forkant av samtalen blir det visning av filmen for publikum.

Under årets filmfestival i Cannes fikk filmen kritikerprisen i konkurranse med seks andre spesialutvalgte filmer. Den danske avisen
Berlingske Tidende offentliggjorde i sommer at det danske forsvaret gjorde flere forsøk på å stoppe filmen på grunn av flere scener som viser brutale krigshandlinger begått av danske soldater.

I følge avisen skal ansatte i det danske forsvaret ha fremsatt kraftige trusler om sanksjoner overfor folkene på filmsettet i forsøk på å stoppe filmen. Det lyktes ikke.

Danmarks store samtidsforfatter Carsten Jensen skrev i en kronikk at filmen "blir et jordskjelv i den danske nasjonens selvforståelse" i sin avsløring av sannheten om danskenes krigføring mot Taliban.

Nå har du muligheten til å møte fotografen som fulgte soldatene i årets kanskje mest omtalte og viktigste film. Sett et kryss i boka allerede nå og book inn torsdag 21. oktober for et møte med Lars Skree på Litteraturhuset i Oslo.

Hvor: Litteraturhuset, Oslo, Nedjma, 3. etasje.
Når: 21. oktober kl 19.00. Dørene åpnes 18.30.
Filmvisningen starter presis kl 19.00.
Påfølgende samtale mellom filmfotograf Lars Skree og Erling Borgen.

PK-medlemmer: Gratis inngang. Andre: 100,-



Arthaus. - Filmplakaten til filmen Armadillo.
Filmplakaten til filmen Armadillo.
Arthaus.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu