Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Flykningeleire fra innsiden

Ungdommer i Libanon har dokumentert dagliglivet i de palestinske flyktningleirene. Bildene vises for første gang utenfor Beirut.
Lørdag 25. september åpnet fotoutstillingen ”After Lahza” i Bergen, med 40 bilder tatt av palestinske og libanesiske ungdommer. Fotografene er mellom 13 og 20 år. Utstillingen er kuratert og organisert av Kari Bernardini i Norsk Folkehjelp, som har finansiert utstillingen.

- Utstillingen viser et realistisk bilde av hvordan det ser ut i flyktningleirene, sier Bernardini. De palestinske ungdommene har vokst opp i flyktningleirene, som befinner seg i Libanon. I tillegg til å være et fotoprosjekt er ”After Lahza” også et integrasjonsprosjekt, fordi ungdommer i og utenfor flyktningleirene møtes.

Gjennomgått fotokurs
Ungdommene som har vært med i prosjektet har deltatt på fem fotoworkshops, de har brukt digitalkameraer og har blitt introdusert for bilderedigering. Det er stiftelsen Zakira som står bak prosjektet, igangsatt av fotografen Ramzi Haider. De startet i 2007 med et prosjekt der barn brukte engangskameraer for å dokumentere sine omgivelser.

Drømmer om karriere innen foto
Det er mange blinkskudd blant bildene på utstillingen i Bergen. De som bor i flyktningleirene har en nærhet og en helt annen tilgang til motivene i sitt nærmiljø enn en utenforstående fotograf. Mange av ungdommene drømmer om en karriere innen foto, og prosjektet er også gjennomført nettopp med tanke på å gi dem ferdigheter de kan bruke for å tjene noen penger.

Utstillingen vises i foajeen på juridisk fakultet på universitetet i Bergen til 9 oktober. Åpent 8-19 alle hverdager.

Norma Dirani - After Lahza - Baalbeck
After Lahza - Baalbeck
Norma Dirani
Ali Najem - After Lahza - Saida
After Lahza - Saida
Ali Najem

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu