Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nye produkter fra Leica

Leica lanserer i dag en eksklusiv Leica M9 'Titan', Leica D-Lux 5 og Leica V-Lux 2.
PRESSEMELDING:

LEICA M9 ‘Titan’ - utviklet av Walter de’Silva

Denne eksklusive utgaven av Leica M9 er utviklet i nært samarbeid med Walter de´Silva, designsjefen i Volkswagen-gruppen. Den unike utførelsen, valget av kun de beste materialene og et helt nytt bæresystem understreker verdien av Leica-navnet og produktene.

Det fascinerende designet har resultert i et delikat utseende på det karakteristiske rammesøkerkameraet. Leica M9 Titan er stille, diskret kompakt og komprimert til det essensielle, noe som gjør at fotografen får ta del i det hele. Nye detaljer er fremhevet, og en ny polert Leica- logo er plassert sentralt over objektivet.

Denne spesielle utgaven blir produsert i kun 500 eksemplarer og leveres med Leica Summilux-M 35mm f/1.4 ASPH, også produsert i titan. Alle synlige metalldeler på kamera og objektiv er laget av solid titan med belegg utviklet i Sveits. LCD-skjermen er beskyttet av et spesielt ripebestandig safirglass. Dette kan bli gjenkjent av den lille diamanten gravert inn i den nedre kanten av dekselet.

Walter de’Silva har i tillegg til design også fokusert på tekniske forbedringer av kameraet. Leica M9 Titan har fått et nytt belysningssystem i søkeren. Det består av LED-lys av rammene i søkeren, noe som fører til mer stabil rammebelysning uavhengig av lysforhold. Dette gir kameraet et renere design fordi et av frontvinduene er fjernet.

Kameraets bæresystem endrer standarden for hvordan det bæres og håndteres. De tradisjonelle remfestene er erstattet med et feste på kameraets høyre side, og man trer håndflaten gjennom ringen når man holder kamera. Festeringen som er i metall blir levert i to forskjellige størrelser og er trukket i nappalær, noe som sikrer et stødig grep. Det nye veskesystemet består av en holder for kameraet som det slippes ned i, og festeremmer for montering på kroppen. Fordelen med dette systemet er at kamera og objektiv er godt beskyttet under transport, samtidig som det er raskt tilgjengelig for fotografering. Skinnet på kamerahuset er preget med et spesielt diamantmønster for å styrke grepet.

En bok om designprosessen med et intervju av Walter de’Silva, er også inkludert.
Dette unike settet er presentert i en håndlaget svart kiste foret med Alcantara microsuede i Leica- rødt.

Leica M9 "Titanium" vil være tilgjengelig hos autoriserte Leica forhandlere fra november 2010 og veiledende utsalgspris er kr. 190.000.


LEICA D-LUX 5 – kompaktkamera for den kresne med speilrefleksegenskaper.

Leica D-Lux 5 er etterfølgeren til Leica D-Lux 4. Kameraet har det lyssterkt objektivet Leica DC Vario-Summicron 5,1-19,2mm f/2-3,3 ASPH med et zoomområde fra 24 til 90mm. Et omfattende utvalg av automatiske og manuelle innstillinger gjør at Leica D-Lux 5 har et enda større spekter av fotografiske muligheter – fra makro og vidvinkelopptak av arkitektur og landskap til reportasje og portrettfotografering.
I tillegg til 720-piksler HD-video med lagringsformatet AVCHD-Lite, har kameraet praktisk tilleggsutstyr som Leica EVF-1 elektronisk søker, Leica CF 22 blits og håndgrep. Dette åpner for en mengde fotografiske muligheter.

Leica D-Lux 5 har en 1/1,63” CCD bildesensor som er meget stor for denne type kompaktkameraer. Standard oppløsning på 10,1 Mp og store piksler spiller en avgjørende rolle for bildekvaliteten. Sammen med kameraets elektronikk og programvare er du garantert briljante bilder med høy kontrast, naturlig fargegjengivelse og superb skarphet.
Leica D-Lux 5 kan ta bilder i formatene 3:2, 4:3, 9:16 og 1:1, et spesielt interessant format for kreative komposisjoner, både under opptak og ved framvisning. LCD-skjermen har en oppløsning på hele 460 000 piksler og tillater en presis evaluering av bildene

På Leica D-Lux 5 kan du raskt og enkelt sette de manuelle innstillingene ved hjelp av et nytt ”Clickwheel”. D-Lux 5 har en mengde automatiske funksjoner som dekker de fleste situasjoner. Den kontrollerer O.I.S. bildestabeliseringen, ansiktsgjenkjenning, automatisk kontrastkompensasjon og tilpassede automatiske scenevalg.

Leica D-Lux 5 leveres med det profesjonelle bildeprogrammet Adobe Photoshop Lightroom som gjør at fotografen kan jobbe med sine RAW filer. Det finnes et utsøkt utvalg av lær og skinnvesker til dette kameraet.
Leica D-Lux 5 er alltid klar når du skal ta bilder av verden rundt deg. Et kamera for entusiasten med høye krav og store ambisjoner!

Leica D-Lux 5 leveres i elegant svart utførelse og er tilgjengelig hos din Leica forhandler fra oktober 2010.

Veiledende utsalgspriser:
Leica D-Lux 5 kr. 5.995
Leica håndgrep kr. 600
Leica elektronisk søker kr. 2.600
Beredskapsveske i lær kr.1.300
Brun skinnveske kr. 900
Myk skinnveske kr. 600


Leica V-LUX 2. Det kompakte Leica kameraet for den reiselystne og naturfotografen.

Leica V-LUX 2 er et nytt kompaktkamera med 14,1 megapixler. Kameraet er utstyrt med et høykvalitets LEICA DC-VARIO-ELMAR 4.5 – 108 mm f/2,8-5,2 ASPH zoomobjektiv (tilsvarer 25-600mm), ideelt for nesten alle fotografiske situasjoner. Alt fra landskapsbilder til detaljerte makrobilder og super-telebilder kan tas med dette 24x zoomobjektivet. Integrert bildestabilisering motvirker uskarpe bilder som følge av kamerabevegelser og dårlige lysforhold. I tillegg til HD video og mange automatiske funksjoner, blir LEICA V-LUX 2 et universalkamera for nesten alle fotografiske øyeblikk.

Høykvalitets optikk, kompakt form og en enkel og intuitiv bruk gjør Leica V-LUX 2 til et ideelt kamera for hele familien. De manuelle innstillingene tilbyr den ambisiøse fotografen full kreativ kontroll over bildene når de ønsker det.

LEICA V-LUX 2 kjennetegnes av rene linjer og ergometrisk form. Alle innstillingene er logisk plassert og lette å bruke. Den brukervennlige håndteringen inkluderer et helt spekter av automatiske funksjoner. Manuell innstilling av lukkertid og blender gir større kreativ frihet til å skape et eget bildeuttrykk. Menyhjulet tillater rask og enkel valg av de mange forskjellige innstillingene.

Den store 3" LCD skjermen på V-LUX 2 har en oppløsning på hele 460 000 piksler. Dette gir et meget klart og skarpt bilde og er et godt hjelpemiddel til å vurdere bildekomposisjon og innramming før bilde tas, så vel som å vurdere det ferdige resultatet.

Filmfunksjonen på LEICA V-LUX 2 tillater opptak i HD kvalitet. De automatiske funksjonene, som ansiktsgjenkjenning, automatiske scenevalg og eksponering, er alle tilgjengelige for filming sammen med kameraets zoom-funksjon.

Leveres med Adobe Premiere Elements 8.

Leica V-LUX 2 har en veiledende utsalgspris på kr. 6.495 og er tilgjengelig hos din Leica forhandler fra oktober 2010.


Leica X1 ”100% made in Germany” er nå tilgjenglig i svart.

Fra oktober 2010 er Leica X1 tilgjengelig i en elegant svart utgave. I tillegg til den nye fargen er skinnet i en mer grov struktur enn den stålgrå modellen. De tekniske spesifikasjonene og tilbehøret inkludert i pakken er identisk med den eksisterende modellen. Med sin kombinasjon av høy ytelse og tekniske spesifikasjoner er Leica X1 en ideell følgesvenn for kresne fotografer.

Leica X1 koster kr. 14.995


Leica - LEICA M9 ‘Titan’
LEICA M9 ‘Titan’
Leica
Leica - LEICA D-LUX 5
LEICA D-LUX 5
Leica
Leica - Leica V-LUX 2
Leica V-LUX 2
Leica
Leica - Leica X1
Leica X1
Leica

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu