Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Bjørnsons tekster møter Øivind Lerens fotografier

I prosjektet ”Til Romsdal” er intensjonen å skape et samspill mellom sitat fra noen av Bjørnsons tekster og fotografier fra dette landskapet som har betydd så mye for hans forfatterskap.
PRESSEMELDING:

Bjørnsons tekster møter Øivind Lerens fotografier

Den dramatiske naturen i Romsdal spenner over store variasjoner, fra kyst til fjorder, daler og ville fjell. Dette var Bjørnstjerne Bjørnsons barndomsrike. Det var fra dette landskapet han hentet mye av inspirasjonen til sine dikt og bondefortellinger.

I prosjektet ”Til Romsdal” er intensjonen å skape et samspill mellom sitat fra noen av Bjørnsons tekster og fotografier fra dette landskapet som har betydd så mye for hans forfatterskap. På 7 av de 11 bildene er de utvalgte sitatene gjengitt med Bjørnsons håndskrift hentet fra originalmanuskriptene.

- Vårt håp er at tekst og bilde skal oppleves som en enhet og at disse to uttrykksformene skal forsterke hverandre og gi en totalopplevelse, sier fotograf Øivind Leren.

Jostein Sæbøe har vært litterær konsulent for prosjektet.

”Til Romsdal” er en del av Bjørnsonfestivalen som arrangeres i Molde denne uken. Utstillingen åpnes i Molde rådhus onsdag 1. september kl. 14.00 av Knut Ødegård og vil være åpen ut uka.

Bildene til utstillingen er produsert hos Foto-Import på matt, syrefritt fine art papir.

Øivind Leren har vært bosatt i Molde siden 1987 og har i første rekke arbeidet som landskapsfotograf i Møre og Romsdal. I tillegg til å ha illustrert en rekke bøker har han også hatt flere utsmykkingsoppdrag.

Jostein Sæbøe har jobbet i en årrekke som lektor i den videregående skolen, men har de siste årene virket som frilanser innen litterær skribentvirksomhet og formidling.

Øivind Leren  - Blå natt, Eikesdalsvatnet
Blå natt, Eikesdalsvatnet
Øivind Leren
Øivind Leren  - Brottsjø, Bud
Brottsjø, Bud
Øivind Leren
Øivind Leren  - Fannefjorden
Fannefjorden
Øivind Leren
Øivind Leren  - Farstadsanden
Farstadsanden
Øivind Leren

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu