Eksklusiv visning av SHE IS. Marie Sjøvold.

Den norske fotografen Marie Sjøvold jobber i et grensesnitt som både fotodokumentarist og fotokunstner. Lørdag 5. juni inviterer hun til en eksklusiv utstilling med arbeider fra det autobiografiske prosjektet "SHE IS".
Marie Sjøvold har de siste årene markert seg som en av våre mest spennende og innovative fotokunstnere, tidligere med prosjektet "Pust", og nå med "SHE IS", som på mange måter kan leses som en oppfølger. Denne helgen åpner hun utstillingen med sine siste arbeider fra det autobiogragfiske prosjektet "SHE IS", som i sin helhet er dedikert til besteforeldrene. Marie Sjøvold fullfører det biografiske prosjektet ved å også denne gangen la besteforeldrenes hus være galleri for arbeidene. Invitasjonen er også utformet som et brev til bestemoren, hvor vi som publikum får kjennskap til kunstnerens intensjoner i forhold til prosjektet.

Marie Sjøvold overbeviser med denne utstillingen at hun jobber i et innovativt felt mellom fiksjon og fakta i bildene sine, hvor både det symbolske og det materielle bokstavelig talt ligger lag på lag. Her er hun i selskap med andre unge, kvinnelige fotokunstnere som markerer seg sterkt på den internasjonale fotokunstarenaen, som blant annet finske Anni Leppälä som i år er kåret til Årets Unge Kunstner i Finland.

Maries tema er eksistensielle og handler om liv og død, fødsel og alderdom, om barndom og overganger i livet.

Hva er vel mer naturlig enn å også velge bestemors hus som galleri til denne utstillingen? Denne helgen kan du se utstillingen, som består av både fotografier og video, i bestemors olivengrønne hus i Ødegårdsvingen 1 på Krokstadelva i Drammen. Marie Sjøvold lover at det blir kaffe og vafler til alle besøkende, og dersom det blir fint vær, kan denne inntas i bestemors og bestefars hage!

Fra invitasjonen til utstillingen:

"Kjære bestemor,
Det er kun uker siden jeg tok farvel med deg og bestefar for en siste
gang. Jeg kan ikke helt forstå at jeg aldri skal kjenne dine myke hender
igjen. Hendene som holdt oss alle da vi var små, hendene som laget den beste maten, hendene som gravde i din vakre hage, hendene som sydde de
fineste klærne, hendene som satt bestefars fotografier inn i album så vi
skulle huske å ikke glemme.

For huset er tomt nå. Alle tingene deres er vekk. Tenk at 60 år med ting
kan forsvinne på seks timer? Men jeg har bevart huset som det var i en
liten film, den heter “Hide&Seek”, som jeg vil vise på  fjernsynet deres.

Så kan gjestene sitte i deres godstoler og selv se hvordan det var. Etter at dere flyttet ut var det som om tiden stod stille. Alle minnene om alt som har vært, nåtiden og fremtiden ble blandet sammen. Nå er det over. Denne ventetiden. Min datter er født, dere har forlatt oss og huset skal få et nytt liv. Men før det skjer, åpner jeg huset for en siste gang for et publikum. 


Denne utstillingen er laget til deg og bestefar!
Din Marie"

Hva: Utstillingen “SHE IS” i huset til bestemor og bestefar
Hvor: Ødegårdsvingen 1, 3055 Krokstadelva
Når: Lørdag 5.juni, søndag 6.juni og mandag 7.juni, klokken 10.00-18.00
Info: www.mariesjovold.no <http://www.mariesjovold.no>
<http://www.mariesjovold.no>  <http://www.mariesjovold.no>

For spørsmål: info@mariesjovold.no <http://info@mariesjovold.no>

<http://info@mariesjovold.no>
Alle er velkommen! 

Tog til Mjøndalen stasjon, ring 97114344 når du kommer frem så blir du hentet  på stasjonen. Oslo-Mjøndalen: Toget går 17 minutter over hver time, reisen tar 48
minutter.

Mjøndalen-Oslo: Toget går 28 minutter over hver time, reisen tar 50
minutter.

Bil fra Oslo/Asker: Kjør til Drammen og over den nye Drammens broen, ta så den nye motorveien mot Kongsberg, ta av til Krokstadelva, kjør så igjennom to rundkjøringer og over broen retning Krokstadelva. Når du har kommet over broen kjør rett frem i rundkjøringen mot Stenseth, og til venstre på Gamle Riksvei når du står med nærbutikken foran deg. Andre avkjøring til høyre er Ødegårdsvingen. Og huset er oliven grønt. God tur!


Marie Sjøvold - Fra utstillingen
Fra utstillingen "She is"
Marie Sjøvold
Marie Sjøvold - Fra utstillingen
Fra utstillingen "She is"
Marie Sjøvold
Marie Sjøvold - Fra utstillingen
Fra utstillingen "She is"
Marie Sjøvold
Marie Sjøvold - Fra utstillingen
Fra utstillingen "She is"
Marie Sjøvold

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu