Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

There is no earthly explanation

I ettermiddagssola på Tjuvholmen i Oslo åpner Rune Guneriussen sin seperatutstilling, "There is no earthly explanation", tirsdag 1. juni kl. 1800. Denne gangen vises en samling arbeider fra 2005-2010, og det er første gang disse vises samlet i Oslo.
PRESSEMELDING:

En kunstner som arbeider i overgangen mellom installasjon og fotografi, og dette gjøres stedsspesifikt, som oftest i naturen. Den konkrete konstrueringen av installasjonen er en prosess som er avgjørende, og oftest ikke sett av offentligheten, men kun fotografert.

Tilnærmingen og arbeidet med de ”hverdagslige” tingene startet i 2005, og har blitt fotografert på lokasjoner over hele Norge. Objektene er implementert i nøye utvalgte landskap, og her settes de til live , eller ”skrus på”. Det er en måte å se det som en balanse med mennesket og naturen, men hvert enkelt kunstverk har sin egen historie det vil fortelle. Bildene jobber med publikums eget minne og visuelle kodeks. I motsetning til hva mange tror, så er installasjonen lagd utelukkende på stedet, slik man ser det i bildene. Dette gjør det til et nitidig og presist arbeid, men også langdrygt. Dette påvirker også hvordan man arbeider med detalj, og dette igjen krever store størrelser av fotografiene. De samme detaljene er en viktig del av det visuelle uttrykket til det ferdige arbeidet.

Kunstneren har hatt en lang rekke utstillinger i inn- og utland. Arbeidene har vært antatt på høstutstillingene i Norge, og i 2009 "Artiste Invitee" til Nuit Blanche i Paris. Seperatutstillinger nylig i Bergen, Stavanger, Oslo, og til høsten to utstillinger i Frankrike.
Rune Guneriussen - Twentyfourseven # 21
Twentyfourseven # 21
Rune Guneriussen
Rune Guneriussen - Herd of solitude
Herd of solitude
Rune Guneriussen
Rune Guneriussen - It´s common knowledge
It´s common knowledge
Rune Guneriussen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Thomas M.
Har vært på utstillingen hans tidligere, UTROLIG stilig! Anbefales!
31.5.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu