Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Nytt nomadegalleri for fotografi i Norge

Torsdag 20. mai åpnet The Apartment - et galleri som alltid er i bevegelse, en snill leilighetsokkupant. Vi stiller ut fotografi i tomme lokaler der vi finner dem. Første ut er en utstilling av motefotografiene til Morten Andersen, Lars Botten og Massimo Leardini.
PRESSEMELDING:

Det er de to fotografene Massimo Leardini og Marcel Leliënhof som står bak det ambulerende galleriet som skal presentere en rekke utstillinger hvert år på ulike adresser. Programmet består av skandinaviske og internasjonale fotografer, og målet er å skape et galleri for et bredt publikum.

The Apartment åpner i Øvre Slottsgate 12 og først ut er tre serier av Morten Andersen, Lars Botten og Massimo Leardini. Felles for de tre er et selvreflekterende forhold til motefotografiet som medium.

Med Models anvender Morten Andersen sin dokumentariske nerve som kunstfotograf før første gang i arbeidet med modellen. Andersen er utdannet ved International Center of Photography i New York og han har hatt flere separatutstillinger internasjonalt. Han er blant de norske fotografene som har gitt ut flest fotobøker, blant annet Ass Time Goes By (2008), hvor Andersen gjennom åtte år følger bandet Turbonegers vei mot toppen.

I Dalia to Andrea presenterer Lars Botten en foruroligende portrettserie av relasjonen mellom fotograf og modell. Botten bor og arbeider i Oslo og Paris, med oppdragsgivere som bl.a. amerikanske Vogue og l´Officiel. Han har tidligere stilt ut ved Fotogalleriet (1999) og Bomuldsfabrikken Kunsthall (2008.)

Massimo Leardini er en av landets fremste motefotografer, og han han bl.a. gitt ut fotobøkene El Tango Es Buenos Aires (2001), Viktoria (2006) og Neg. (2009). I serien Through the Woods, arbeider han med naturromantiske referanser i særegne svart-hvitt moduleringer av lys og emosjoner.

Marcel Leliënhof har en MA in Photography fra London College of printing og har mottatt en rekke priser for sitt arbeid som fotograf, og han har stilt ut en rekke steder i Norge og utlandet.

Utstillingen vises frem til 10. juni 2010 i Øvre Slottsgate 12.

http://the-apartment-gallery.com
post@the-apartment-gallery.com
 -
Morten Andersen -
Morten Andersen
Massimo Leardini -
Massimo Leardini
Lars Botten -
Lars Botten

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu