Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Heimlys første separatutstilling

Førstkommende lørdag presenterer Hole artcenter Per Heimlys første separatutstilling med fotografier fra 1990-2010.
PRESSEMELDING:

"Between Demons and Angels"

Endelig får publikum mulighet tll å se et utvalg av Per Heimlys fotografier eksponert med fokus på hans kunstneriske uttrykk. Det er jo kunstner han først og fremst er, og ønsket om å holde denne utstilingen har han gått med i snart 20 år. Tiden er nå moden for å presentere “Between Demons and Angels”. Tittelen referer til hans liv og utstillingen er sammensatt av portretter, selvportretter og landskaper.

Per Heimly (f. 1972) er en norsksamisk kunst-, mote- og reklamefotograf bosatt i Oslo. Han vokste opp som minstemann i en søskenflokk på sju – han har seks søstre, i marksamebygda Snubba i Evenes i Nordland. 16 år gammel tok han opp kameraet, dro til Oslo og erklærte krig mot det rådende bildesynet.

I 1999 var Heimly en av grunnleggerne av mote- og kunstmagasinet Fjords. Det anerkjente magasinet bidro til å gjøre moderne nordisk kultur og design tilgjengelig for et internasjonalt publikum. Fra prosjekter han har jobbet med de siste årene er blant annet fotografier fra seriene “Bound to the Ground” og “Norwegian Dreams” representert på denne utstillingen.

Heimly har aldri nølt med å provosere i sine bilder og har heller ikke unngått kontroverser i mediene, f.eks. som representant for kunstnerbrødrene som fikk navnet Den nye vinen. Heimlys bilder provoserer fordi de ofte viser det vakre i uskjønne, nedverdigende og tabubelagte situasjoner.

Fotografiene som stilles ut på Hole Artcenter, representerer Heimlys symbolladede og ekspressive produksjon. Heimly skyr ikke arven etter Edvard Munch, og det var dette ekspressive uttrykket som først gjorde Heimly bredt kjent i Norge.

Hole Artcenter viser 20 fotografier av Per Heimly i forskjellig format.
Priser fra 12.000,- 70.000,-

____________________________________________________________
Vernissage lørdag 17. April kl. 15 - 18:00 på Hole Artcenter
GRATIS BUSS PÅ ÅPNINGSDAGEN!
Avg. kl. 14:00 fra Galleri Elenor, Kirkeveien 50 Oslo,
Retur kl. 17 og 19:00, begrenset plass, påmelding SMS 92 888 150
Per Heimly -
Per Heimly
Per Heimly -
Per Heimly

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu