Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

'Brente Minner' i Vadsø

Natt til 8. februar 2009 opplevde jeg min andre storbrann i livet. Mitt første minne er at jeg så huset vårt i Indre Kiberg brenne ned til grunnen, denne gangen var det hytta mi som ble offer for flammene. Nå har bilder fra ruinene blitt utstilling.
PRESSEMELDING:
Noen uker etter brannen starter jeg å fundere på om det finnes en mulighet til å skape noe positivt og konstruktivt ut av ulykken. Med bakgrunn innen presse og informasjonsarbeid,
fotografi og journalistikk har jeg en rekke ganger fortalt om andre menneskers skjebner både her hjemme og i krigs- og katastrofeområder verden rundt.

Uten sammenligning har katastrofen nå rammet meg selv for andre gang. Jeg starter derfor å tenke på hvordan jeg kan formidle min skjebne slik at det jeg har opplevd kanskje kan skape noe positiv for andre. Dermed fødes tanken om et fotoprosjekt hvor jeg fotograferer restene av mitt liv, fragmenter av det som en gang var. Gjenstander som har havnet i grenseland mellom gjenkjennelse og ubrukelighet.

En anomali som vekker betrakterens forundring og som forhåpentligvis får ham eller henne til å tenke gjennom sitt eget liv, sine egne ting, sine nærmeste, sin egen brannsikkerhet
og sin egen forsikring mot at deres liv skal ta en annen vei enn det de hadde planlagt, en vei som kan kaste skygger resten av livet.

Denne utstillingen er et resultat av dette prosjektet, og Vadsø blir første utstillingssted. Prosjektet er utført i sammarbeid med forsikkringsselskapet Tryg Vesta.

Jeg håper så mange som mulig av minne venner og kjente vill finne vegen til åpningen av utstillingen på fredag klokken 1800.
 -
Torgrim Halvari - Skrivemaskin
Skrivemaskin
Torgrim Halvari
Torgrim Halvari - Stol
Stol
Torgrim Halvari
Torgrim Halvari - Strykebrett
Strykebrett
Torgrim Halvari

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu