Portretter i Vinterfestuka

Grethe Einarsen stiller ut en serie ”Portretter” på Ofoten Museum under den årlige Vinterfestuka. Bildene er produsert ved hjelp av foto, digitale tegninger og blyanttegninger. Vil denne blandingsteknikken forsterke eller dempe hvordan man oppfatter bildene?
En uke i året feirer ”hele” Narvik de kvinner og menn som bygget Ofotbanen for 110 år siden. Vinterfestuka har i hovedsak blitt en kulturfestival, og Ofoten Museum har de siste årene benyttet denne anledningen til å presentere en fotokunstner.
”Portretter” er temaet som Grethe Einarsen har valgt. Bildene er produsert ved hjelp av foto, digitale tegninger og blyanttegninger.

Med bakgrunn fra bl.a. fra seksjon for fotografi ved Statens Høyskole for kunsthåndverk og design i Bergen, og siden hovedfag fra Institutt for fotografi ved Kunsthøyskolen i Bergen, har Einarsen en solid produksjon og utstillingsaktivitet bak seg. Denne gang er utfordringen å forsøke å bli ”profet i egen by”.

Flere teknikker
-Jeg presenterer et utvalg av en serie portretter i ulike størrelser. I bildene er det benyttet flere kunstneriske teknikker for å formidle ulike sinnsstemninger blant ulike individer. Jeg ønsker med dette prosjektet å undersøke hvordan bruken av de ulike teknikkene påvirker hvordan bildene oppfattes, direkte og indirekte, og hvilke assosiasjoner denne blandingen medfører, forteller Grethe Einarsen til foto.no.

Relasjoner
-Mellommenneskelige relasjoner og enkeltindividers mangfold av uttrykk har vært et stadig tilbakevendende tema i bildene mine. Jeg ønsker med disse bildene å videreutvikle tematikken med å blande foto, digitale tegninger og blyanttegninger. Spørsmålet jeg stiller meg, og som jeg sender videre til de som ser bildene, er om de ulike teknikkenes egenart vil forsterke eller dempe tabubelagte temaer.

Fra det banale til det eksistensielle
Tematisk omhandler bildene alle livets sider, fra banale hverdagslige problemstillinger så vel som mer eksistensielle spørsmål. Det er generelle betraktninger rundt livets realiteter med spesielt fokus på enkeltindividers kompleksitet. Bildene fungerer som enkeltstående verk, men også i en serie.

Åpningstider: Helg 11-16, hverdag 10-15.
Inngangsbillett til alle museets samlinger: V 50 kr, Honnør 25 kr, barn inntil 16 år gratis.


Fakta om Grethe Einarsen:
http://www.nnks.no/default.asp?cmd=210&ID=435
 - #11  © Grethe Einarsen
#11 © Grethe Einarsen
Foto: Harald Harnang. - Grethe Einarsen, elev av blant andre Robert Meyer (ex redaktør av foto.no), har tatt steget fullt ut og serverer en del helt klart bearbeidede fotografier.
Grethe Einarsen, elev av blant andre Robert Meyer (ex redaktør av foto.no), har tatt steget fullt ut og serverer en del helt klart bearbeidede fotografier.
Foto: Harald Harnang.
 - #8  © Grethe Einarsen
#8 © Grethe Einarsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu