Elliot Erwitt til Nordic Light

Et allerede stjernefullt program toppes nå av den legendariske Magnum-fotografen Elliot Erwitt. Det er med andre ord enda en grunn til å booke noen dager i Kristiansund på årets Nordic Light-festival.
Programmet var nesten ferdig, og det var nok av gode grunner til å dra til årets Nordic Light. Selv om det ikke er overraskende at vi får se og høre fotografiets toppnavn i Kristiansund, er det likevel særdeles gledelig at Elliot Erwitt nå blir en prikk over den (klisjefylte) i'en. Elliott Erwitt er en av de store gatefotografene i generasjonen Lee Friedlander, Robert Frank og Diane Arbus. Han har festet Kennedy, Marilyn Monroe og en rekke by-ansikter til filmen. Og ikke minst: Han har festet bikkjer til den kollektive hukommelsen.

- Man kan kanskje si at bildene hans med en rett-rundt-hjørnet-vinkling viser en noe søtere virkelighet enn hva flere av hans kollegaer i Magnum Photos gjør. Selv om han ved gjentatte tilfeller har nektet for å formidle et politisk budskap, inneholder en stor del av bildene hans nettopp dette. For eksempel det ikoniske bildet hvor en mørkhudet mann drikker av en slitt vannfontene for fargede, eller bildet av en røykende Kennedy full av tro på framtiden og tre år senere en ulykkelig Jacqueline ved sin manns kiste dekket av striper og stjerner, skriver Nordic Light i en pressemelding.

All honnør til festivalsjef Anne Lise Flavik for at hun booker de store navnene og for at hun aldri gir opp. Hun har forsøkt lenge å sikre Erwitt til festivalen. På fjorårets Paris Photo lot hun han ikke få være i fred. Men det var på en middag hos Marc Riboud, en av de andre store fotografene på årets festival, at hun fikk "innpass". For der var også Elliot Erwitt. De ble kjent og har siden pratet hyppig på telefon.

- Han er faktisk morsom å prate med... Selv om han ikke liker at folk forventer at han skal være morsom. God, litt på kanten humor... Gled dere..., sier Anne Lise Flavik til foto.no.

Nordic Light International Festival of Photography går av stabelen fra 27.april til 1. mai. Dag Alveng, Bill Atkinson, Romano Cagnoni, Anton Corbijn, Dawid, Alison Jackson, Chris Rainier, Leif Preus, Marc Riboud, Jan Saudek og Russland vs. Litauen. Det er bare noen av attraksjonene på Nordic Light 2010. Foto.no kommer i år til å gi en bred dekning av festivalen - før, under og etter.

Erwitts hjemmeside:
http://www.elliotterwitt.com/

Foreløpig Nordic Light program:
http://www.nle.no/public_files/docs/2010/Program_2010.pdf
lliot Erwitt -
lliot Erwitt

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu