Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

U-bahn musikkanter i Berlin

Takket være fotograf Christian Nilsen, vil til og med gatemusikanter i Berlin få sine minutter med oppmerksomhet under By:Larm i år.
PRESSEMELDING:

Under årets Nisjelandet skal Christian Nilsen stille ut bilder fra et prosjekt han har startet i sin nye hjemby i Tyskland.

Christian begynte å lære seg fotografi på Agder Folkehøyskole som 19 åring. Etter halvannet år på landsbygda og ett år bak disken i en fotobutikk, pakket han kofferten og reiste til Brasil på solidaritetsarbeid i 6 måneder. Det resulterte i en fotoutstilling som gikk Norge rundt. Det var etter arbeidet i Brasil Christian fant ut at han ville leve av å fotografere.

-Jobber for tiden nå med gatemusikanter her i Berlin. Et pågående prosjekt som, i tillegg til å stilles ut på By:Larm, vil resultere i en bok som vil bli gitt ut på sensommeren/høsten 2010.

Prosjektet har sitt opphav i at Christian foretrekker å jobbe med mennesker.

– Det beste med å fotografere er det å møte mennesker, det å komme i kontakt med så mye forskjellige mennesker i ulike situasjoner. Det er ofte jeg trekker ned på gateplan. Slik som med dette prosjektet, og slik jeg jobbet i Brasil eller slik jeg jobber for gatemagasinet Sorgenfri i Trondheim. Det å jobbe med fotografi og samtidig gjøre noe som andre kan lære av eller få større forståelse for, er for meg viktig.

I tillegg til det ideologiske aspektet bak Christians arbeid, ligger en iver, som nesten kan virke som en rus bak kameraet.

– Det som inspirerer meg, bortsett fra lys, stemning og alle de visuelle tingene rundt meg, er driven jeg får når jeg jobber og er bak kameraet. Det å være 100% fokusert på det man fotograferer, og alt det andre rundt deg forsvinner, ha den iveren i seg hele tiden inntil man er ferdig, det er deilig.

Han satser på at folk ”får fot” av gatesmusikerne hans

– Jeg ønsker å møte folk som jeg kan i framtiden jobbe med og utvide mitt nettverk. Siden jeg jobber i Berlin, Oslo og Trondheim så er Nisjelandet en fin plass å presentere min utstilling, og jeg håper folk vil stoppe opp å danse litt til musikken fra mine kjære gatemusikanter!
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Andrew P.
Odentlig mislykket utstilling. Hadde jeg vært Christian så hadde jeg blitt superskuffet.
21.2.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu