Canons "hotteste" speilreflekskamera

Foto.no spurte Canons Trond Sliper og Kjell Arntzen hvilket enkeltprodukt hos Canon som er mest interessant i øyeblikket. Ingen av de to var i tvil.
EOS 7D - hvem passer det for?
Trond Sliper sa med stort engasjement i stemmen: "EOS 7D favner veldig bredt, det er egnet for alt fra nybegynnere til proffer." Han fortsatte med å fortelle at ganske mange kjøpere føler at de er i et dilemma mellom valget av EOS 5D II og EOS 7D. Her mente Trond at de som er opptatt av maksimal bildekvalitet i sitt fotografiske uttrykk gjerne velger 5D II, mens de som vektlegger størst mulig allsidighet til generell fotografering oftere velger 7D. Som han sa det: "Canon 7D er et kamera som dekker fotografiske behov fra A til Å."

Andre Canon-modeller
Vi har erfaring for at sammenlikningen mellom EOS 7D og EOS 1D IV også er aktuell blant krevende fotografer, noe som sier mye om hvor seriøst 7D oppfattes. Trond sa her at 1D IV naturlig nok er det ultimate fotoverktøyet som også har sin pris, og for de som stiller slike krav og/eller bruker kameraet til yrkesfotografering er 7D et ypperlig backupkamera - som er bygget som det tidligere EOS 1N, som altså var et profesjonelt filmbasert kamera med godt rykte. Her kan vi nevne at EOS 7D er konstruert for å tåle 150 000 eksponeringer eller mer, noe som ikke er så veldig langt unna den meget anerkjente 1D II/1Ds II-modellserien fra Canon. Denne ble laget for 200 000 eksponeringer. EOS 1D III og 1D IV er bygget for å tåle 300 000 eksponeringer. Disse tallene gir en pekepinn på at Canon i samtlige av disse modellene har utformet konstruksjonene med gjennomført brukskvalitet for øye, og at den som velger 7D bør kunne føle seg trygg på at dette er noe som tåler å brukes.

Opplevelsen ved 7D
Trond ga seg ikke, og fortsatte ivrig: "Når folk tar 7D i hånden for første gang, føler de at dette gir en sterk følelse av kvalitet. Det er noe rart med de greiene der, og kvalitetsfølelse og betjening var noe Canon prioriterte. Kameraet er på samme tid lett å betjene og avansert, noe som var målsetningen. Et godt eksempel på funksjonell betjening er omskifterknappen mellom stillbilde og video." - EOS 7D tar opp høykvalitets video i fullt HD-format, som altså er hele 1920 x 1080 piksler.

For å gjøre den fotografiske opplevelsen enda rikere, bør man kjenne kameraet godt. Canon har tatt konsekvensen av dette, og tilbyr nybegynnerkurs over hele landet for å hjelpe kjøpere av de nye og avanserte speilreflekskameraene med å komme i gang.

Konklusjon
På veien ut av Canons utstilling på Fotomessen gikk vi forbi proffavdelingen. Der var, talende nok, også 7D utstilt. På den korte stunden vi sto der, registrerte vi at flere besøkere var innom og ga uttrykk for å vurdere å oppgradere sine nåværende Canon-modeller til et 7D. Kjell Arntzen sto og demonstrerte proffkameraer og -objektiver, og vi ba også ham om en kommentar. Kjell tenkte seg om et kort øyeblikk, og sa så: "Selv om ikke vi markedsfører EOS 7D som et proffkamera, er det et proffkamera til amatørpris. Du får lysmåling og autofokus av ypperste klasse."

- Prisen på Canon 7D er i flere forretninger nå nede på 12 000 kroner.
Per Inge Østmoen  - Trond Sliper fra Canon, med EOS 7D
Trond Sliper fra Canon, med EOS 7D
Per Inge Østmoen
Per Inge Østmoen  - Kjell Arntzen fra Canon i proffavdelingen, hvor også 7D var utstilt
Kjell Arntzen fra Canon i proffavdelingen, hvor også 7D var utstilt
Per Inge Østmoen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu