Natur&Foto lansert

Det nye magasinet for naturfoto ble offisielt lansert på fotomessen på Lillestrøm i dag.
I Norge er den en stor interesse for naturfoto, og salget av speilreflekskameraer er større en noen gang. Den digitale tidsalderen har ført til en stor oppblomstring av fotointeressen i Norge. Dette er noe av bakgrunnen til det nye fotomagasinet Natur&Foto.

- Det motivområdet kanskje flest er opptatt av er natur. Riktignok har vi andre fotografiske magasiner på markedet, men de gjenspeiler i svært liten grad det som rører seg innenfor naturfotosegmentet. Dette tomrommet i tidsskriftsmarkedet ønsker vi å fylle med spennende og lærerikt stoff. Naturfoto er så mangt. Vi ønsker å samle naturfotografene. Derfor har vi valgt et stort spenn, fra den profesjonelle naturfotografen til amatøren som vil lære mer, sier redaktørene Baard Næss og Tom Schandy.

Blant fotointeresserte er det et stort behov for info og praktiske tips vedrørende naturfoto, og frem til nå har det ikke vært noen magasiner i løssalg med fokus på dette.

- Natur&Foto ønsker å fylle denne nisjen i bladmarkedet. Vi som står bak magasinet, er også idealister med lang fartstid fra naturfotomiljøet i Norge. Med Natur&Foto ser vi en helt unik mulighet til å gi norsk og nordisk naturfoto et historisk løft. Alle som holder på med naturfoto, får nå mulighet til å vise frem seg selv og sine arbeider i et naturfotomagasin som vil bli solgt i løssalg i Norge, Sverige og Danmark. Natur&Foto blir et stort utstillingsvindu for norsk og nordisk naturfoto, et vindu alle skal få muligheten til å vise seg frem i, forteller fotograf og webredaktør Kai Jensen til foto.no.

Førstenummeret som nå lanseres er på 84 sider, og det er trykket i et opplag på 7500. Det er også tegnet 2000 abonnementer på magasinet.

- I magasinet gir vi praktiske tips om hvordan man skal få det beste ut av fotoutstyret, hvor man kan finne de beste fotostedene og hva man bør tenke på under planlegging av fototuren. Og ikke minst blir det massevis av flotte bilder til inspirasjon og glede. I hvert nummer portretteres både norske og utenlandske fotografer. Mange reiser utenlands med kamera, og i hvert nummer presenteres et spennende og eksotisk reisemål. I første nummer er det et vinterlig Japan som skal friste fotografene, forteller redaktørene Næss og Schandy.

Teamet rundt magasinet har høye målsetninger. I sentrum for satsningen finner vi fotoglede, entusiasme og kunnskap. Redaktørene understreker at de satser på å lage et kvalitetsmagasin med stort fokus på lekkert design og høy trykkvalitet.

Natur&Foto på nett:
http://naturogfoto.no/
http://www.naturogfoto.blogspot.com/
Frank Hesjedal - Gjengen i Natur & Foto.
Gjengen i Natur & Foto.
Frank Hesjedal
Fra venstre: Tom Schandy, Merci Abrahamsen, Baard Næss, Kai Jensen og Trine Rasch-Olsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu