Krogvold på Hamar

I dag klokken 19. åpner Krogvold-utstillingen "Steder i Roma" i Hamar Sagbladfabrik
Det er fotografier fra den store utstillingen på Palazzo Braschi, Roma, som nå stilles ut for første gang i Norge. De fleste av de 46 fotografiene på utstillingen er tatt i perioden september 2008 til august 2009. De er resultater av Krogvolds mange reiser til Roma de siste årene. Bildene kan karakteriseres som sakrale, melankolske og romantiske.

Krogvoldsk "mood
Tarand Krogvold, gift med Morten, forteller til foto.no at Morten virkelig har gått i dybden når det gjelder hans fagkunnskap innen det klassiske sorthvitt-fotografiet i dette prosjketet.

- Det har vært Hasselblad, film, filtre og lange eksponeringer om natten... Morten har virkelig tatt det helt ut når det gjelder å sette sin spesielle krogvoldske "mood" som signatur på disse fotografiene, forteller Tarand.

Sagbladfabrikken
Hamar Sagbladfabrikk ble startet i 1949, og var ledende produsent av sagblad i Norge frem til 90-tallet. På-1990 tallet ble fabrikken utleid og stod delvis tom i litt over 10 år. I februar 2001 kjøpte nåværende eier, Gunn Andersen, bygget som var under forfall, og startet omfattende oppussingsarbeider.

- Tanken bak prosjektet var å føre lokalene til dens opprinnelighet, noe besøkende kan se blant annet i utsmykkingen. Det er laget flotte lamper av gamle, resirkulerte sagblad, som henger fra taket i 1. etasje, og bærebjelkene har sagblad som dekorelement. I et av rommene finner man en opprinnelig sagbladmaskin samt bilder fra ansatte som driver produksjon av sagblad, forteller Gunn Andersen på hjemmesidene til Hamar sagbladfabrikk.

Fra 2004 har bygget vært benyttet til arrangementer som konserter, utstillinger, dans, opera, populærmusikk, samt tilstelninger for næringslivet og private med stor suksess.

Åpningen
Knut Faldbakken åpner utstillingen torsdag 17. desember klokken 19. Musikkinnslag ved mezzosopran Gro Bente Kjellevold og Patrik Johansson, klaver. Det blir også servering av forfriskninger. Morten Krogvold vil være til stede under åpningen.

”Steder i Roma” henger på sagbladfabrikken ut januar 2010.

Morten Krogvold -
Morten Krogvold
Frank Hesjedal - Morten Krogvold
Morten Krogvold
Frank Hesjedal

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu