Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

TESTSHOT/FLANEURIE

Galleri Maria Veie inviterer til Christina Leithe H.s første separatutstilling i Oslo. Leithe H. fordyper seg i portrettet av kvinnen som uavhengig flanerende: "Testshot / Flaneurie portretterer flanøren anno 09 – hennes beruselse og det begjærlige blikk"
GALLERI MARIA VEIE

CHRISTINA LEITHE HANSEN

Testshot/Flaneurie

13. november – 13. desember 2009
Torsdag, fredag og søndag fra 13 – 18

Velkommen til åpning fredag 13. november kl 19!


Galleri Maria Veies storsal er nymalt og klar til montering av Christina Leithe Hansens første separatutstilling i Oslo. Leithe Hansen har MA fra Lunds universitet, avd. Kunsthøgskolan i Malmø, og deltok sist på Fotogalleriets vårutstilling. Testshot / Flaneurie portretterer flanøren anno 2009 – hennes beruselse og det begjærlige blikk. Som en uavhengig observatør, forført av byens mørke sider. Portrettet er inkorporert i en montasje av symbolikk og fotografisk forførelse.

Utstillingen presenterer fotografi og video. Christina Leithe H. fordyper seg i portrettet av kvinnen som uavhengig flanerende. ”Jeg er inspirert av flanørens tosidighet, på den ene siden objektiv og fri, og på den andre siden forført av byens mørkere side, som genererer en trang til å undersøkes på nært hold. Flanøren er en forteller som bruker sine observasjoner og egne erfaringer i nedtegnelsen av samtiden.”

Leithe Hansen er redaktør for Spesial Nord og er innkjøpt av Magasin 3, Stockholm Konsthall. Hun har tidligere deltatt på Alone in the dark, Kunstnerforbundet og Plat(t)form 07, Winthertur Fotomuseum.

”I dette prosjektet bruker jeg forskjellig estetiske uttrykk for å få en følelse av bevegelse i tid og tilstand. Jeg er inspirert av avantgarde kortfilm og surrealistenes ideer innen foto: at ting satt i en sammenheng genererer en kjede av fordoblinger. På den måten er jeg opptatt av det serielle med utgangspunkt i montasjen som fortellerform.”

Utstillingen er støttet av Norsk Fotografisk Fond.

VELKOMMEN!

KONTAKT:

Maria Veie Sandvik
Gallerist
+ 47 930 00 096
post@gallerimariaveie.no


Maria Veie is an exhibition space for young artists focusing on Public Art; installations, video, photography and drawings. The gallery positions itself as an intermediary between art and society through exhibits, art talks, lectures, debates and events. Maria Veie includes offices for artists, and event space for concerts, performances and happenings.

Christina Leithe Hansen - Testshot/Flaneurie, Signatur
Testshot/Flaneurie, Signatur
Christina Leithe Hansen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu