Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Franklin stiller ut hos Blomquist

Voss Foundation engasjerte i fjor høst den anerkjente Magnum fotografen Stuart Franklin til å lage en fotoserie fra Dogon-området i Mali knyttet til kvinner og vann. Fra 24. oktober til 1. november kan resultatet sees hos Blomqvist Kunsthandel i Oslo.
Voss Foundation engasjerte i fjor høst den anerkjente Magnum fotografen Stuart Franklin til å lage en fotoserie fra Dogon-området i Mali knyttet til kvinner og vann. Formålet med serien var både å dokumentere Voss Foundations vellykkede vannprosjekt i området, og å rette fokus mot betydningen av vann i vid forstand.

Resultatet er blitt en rekke fotografier av høy kvalitet som viser både landskap og bosettinger, kvinner og barn der vannets betydning og avgjørende rolle i deres daglige arbeid for å overleve settes i fokus. I gjennomsnitt bruker kvinnene i Afrika 25 prosent av dagen på å hente vann.
Stuart Franklins reise til Mali i mai år er blitt en serie på 15 fotografier fra Dogon prosjektet. Disse skal vises på en salgsutstilling hos Blomqvist Kunsthandel i Oslo fra 24. oktober til 1. november. Inntektene fra salget går til Voss Foundation, og bidrar til deres arbeid med nye vannprosjekter. Utenriksminister Jonas Gahr Støre åpner utstillingen lørdag 24. oktober, klokken 14.00 og Stuart Franklin vil selv være tilstede under åpningen

Bildeserien består at 15 ulike motiver med opplag på 15. Bildene er priset fra USD 3000 til 5000. Allerede er det uttrykt stor interesse for bildene fra flere hold og blir alle bildene solgt, vil dette kunne finansiere ytterligere minst 10 vannprosjekter. Fotografiene skal også videre til Bergen og New York.

Kvinner hjelper kvinner
I forbindelse med utstillingen vil Voss Foundation også foreta en markering av sitt norske prosjekt KVINNER HJELPER KVINNER som ble lansert i mai i år. Her ble kvinner som ønsker å engasjere seg i dette viktige arbeidet invitert til å delta med 2000 kroner hver. Pengene går rett til et eget vannprosjekt i landsbyen Swari i Nord-Kenya der kvinnene i dag må gå fem (sic!) km hver vei for å hente vann. Vår hjelp bidrar til at kvinnene i Swari får bedre helse, friskere barn og mer tid til andre og viktige gjøremål. Over 100 kvinner har til nå takket ja til å være med på dette prosjektet.

Dette prosjektet vil bli markert med en egen kveld på Blomqvist den 28. oktober. Her vil tidligere utenriksminister og president i Norges Røde Kors, Thorvald Stoltenberg, komme og snakke om Betydningen av å bry seg og Elisabeth Andreassen vil opptre.

Om Stuart Franklin
Stuart Franklin er bosatt i London og er en av verdens mest anerkjent reportasjefotografer. Mest kjent er han vel for bildet han tok for 20 år siden av den enslige studenten med plastposen foran stridsvognene på Tiananmen Square i Beijing under studentopprøret i 1989.
Han har vært president i Magnum Photo Agency, verdens eldste fotobyrå, og er i dag fortsatt aktiv fotograf i byrået. I løpet av sin karriere har han laget flere fotobøker, hatt utstillinger og laget en rekke fotoreportasjer, blant annet for National Geographic.

Om Voss Foundation
Voss Foundation er en stiftelse som ble opprettet av vannselskapet Voss of Norway for vel ett år siden. Stiftelsen er en viktig del av selskapets samfunnsansvar, et ønske om ikke bare å selge vann til den rike verden, men også sørge for vann til andre deler av verden, hvor enklere tilgang til rent vann gir en helt ny hverdag. Hvert år er det estimert at det i Afrika brukes over 40 milliarder timer på å hente og bære vann. Tid som kunne vært brukt på utdannelse og arbeid for de kvinnene og barna som er engasjert i dette. Stiftelsen arbeider med å skaffe rent drikkevann til landsbyer i Afrika (Kenya og Mali) med et spesielt fokus på kvinner og barn. Allerede er ett vannprosjekt ferdigstilt i Kenya og ett i Mali, mens et nytt prosjekt er underveis begge steder.

Voss Foundation har som mål å være annerledes enn andre ideelle organisasjoner gjennom sterkt fokus på at støttespillerne skal vite hvor deres penger går. Stiftelsen gir alltid fyldig informasjon om prosjektene (detaljert prosjektbeskrivelse, budsjetter, ferdigstillelsesrapport med regnskap, etc) og holder givere løpende orienterte underveis. Med dette oppnår man at støttespillerne opplever eierskap til prosjektene de deltar i.



Stuart Franklin -
Stuart Franklin
MALI. Dogon region. Songho. Girl with bucket filled with water by the well. 2009.
Stuart Franklin -
Stuart Franklin
MALI. Dogon region. Kanikombole. Sand dunes. 2009.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu