Bakenfor Poppes synlige verden

Mandag 12. oktober klokken 18 00 kan du bli med på en reise bakenfor filmregissør Erik Poppes synlige verden. I regi av Pressefotografenes Klubb forteller den prisbelønte regissøren om arbeidet og veien frem til sine filmsuksesser.
Erik Poppe regnes nå som en av Europas mest spennende regissører. Det ikke så mange vet, er at han startet sin visuelle løpebane som fotograf i avisen Verdens Gang. Siden den gang har verden gått hans vei – og verden inn i hans, via hans filmer. Nå inviterer et styre på høyoktan i Pressefotografenes Klubb til gjensyn med en gammel kollega.

I 2008 satt publikum fjetret da hans seneste spillefilm ”De usynlige” rullet over kinolerreter verden over. Ikke overraskende fikk filmen både pris for årets beste spillefilm og publikumsprisen på den 16. Hamptons International Film Festival i USA.

Erik Poppe sa i den forbindelse, at han aldri tidligere hadde opplevd å få så sterke tilbakemeldinger fra publikum, som ble sterkt berørt av filmens fortelling. Dette kan si noe om at den verdenskjente regissøren ikke hviler på sine laurbær, og drives mer av viljen til å skape enn av tilfredstillelsen over å ha skapt. Det er nemlig ikke første gang at Poppe berører med sitt verk. Fire år tidligere i 2004 var det filmen ”Hawaii, Oslo” som av Norsk Filminstitutt ble nominert som Norges kandidat til Oscarprisen, og som ga flere norske unge skuespillere en kickstart på film.

Med andre ord er det en filmregissør som har vist at han leverer varer i verdensformat, som nå stiller til et møte med publikum når Pressefotografenes Klubb inviterer til seminar mandag 12. oktober. Seminaret arrangeres i VG-auditoriet i VG-husets underetasje, og er åpent for alle interesserte.
Terje Bringedal/ Verdens Gang. - Erik Poppe. Fra innspillingen av filmen
Erik Poppe. Fra innspillingen av filmen "De usynlige".
Terje Bringedal/ Verdens Gang.
Terje Bringedal/ Verdens Gang. - Erik Poppe. Fra innspillingen av filmen
Erik Poppe. Fra innspillingen av filmen "De usynlige".
Terje Bringedal/ Verdens Gang.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu