Brenda Ann Kenneally og Callie Shell til Dok10

I dag lanserer Terje Bringedal og Pressefotografenes Klubb de to første navnene som skal gjeste Oslo og dok10 i februar 2010. Som ventet, er det itteno´knussel de byr på.
Brenda Ann Kenneally og Callie Shell var to av hovedattraksjonene under årets internasjonale fotofestival i Perpignan. Mens Kenneally målbandt publikum med sterk dokumentarkost fra arbeiderklassekvinners hverdagsliv i Troy City utenfor New York, viste Callie Shell en nær, fortettet portrettserie av Barack Obamas reise på vei mot kandidaturet og innsettelen som USAs første svarte president.

Hver for seg på hvert sitt karakteristiske vis representerer Brenda Ann Kenneally og Callie Shell to viktige visuelle stemmer inn i dagens fotojournalistikk. Og for å si det med musikken: dette er to kvinner som har pitch.

Det er intet annet enn imponerende at Bringedal og hans folk har fått disse to fotografene til dok10, og om dette setter tonen for hvilket nivå vi kan vente oss for neste års gjesteliste, bør dok10 bli vårens store eventyr for alle dokumentarister med hjerte for aktualitet og kvalitet. Bla frem til 17. februar 2010 i boken din og tegn inn hjerter med det rødeste røde allerede nå!

http://www.fotojournalisten.com/
http://www.foto.no/cgi-bin/articles/articleView.cgi?articleId=42122
Brenda Ann Kenneally - Fra prosjektet
Fra prosjektet "Upstate Girls. Troy City".
Brenda Ann Kenneally
Callie Shell. - Barack and Michelle Obama.
Barack and Michelle Obama.
Callie Shell.
Callie Shell. - Barack Obama.
Barack Obama.
Callie Shell.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu