Forført av naturen

Foto.no-medlem og naturfotograf Kjell Sigurd Strandenæs lar seg forføre av naturen. Det har resultert i en salgsutstilling i Tynset i sommer.
Naturfotografen Kjell Sigurd Strandenæs har i sommer salgsutstilling hos Siri Strømmevold og Galleri Uglen på Tynset. Utstillingen ble åpnet av kultursjef Beate Hjertager lørdag 27. juni, i forbindelse med avslutningen av Trolldagene 2009. Utstillingen kan besøkes frem til og med lørdag 29. august, og galleriet holder til i lokalene til Tynset Bokhandel. Utstillingen rommer totalt 41 bilder fra Kjell Sigurds produksjon, fra storslåtte landskap fra hans reise til Svalbard i fjor sommer, til naturbilder skapt midt i Oslo by.

- Vi burde vel egentlig alle være glade for at vi bor i det landet vi gjør, for i motsetning til store deler av verdens befolkning så har de aller fleste av oss spennende natur rett utenfor døren. Ja til og med i Oslo, hvor jeg bor og i tillegg lager mange av mine bilder, finner man flott natur med en utrolig rikdom av fugler, dyr og planter. Det er bare å ta seg tid til å se og lytte. I et hektisk samfunn er det kanskje ikke så lett å la seg forføre av små hendelser i naturen, det er så mye annet som stjeler vår oppmerksomhet og som fenger lettere. Men tar vi oss tid, så finnes det mye å la seg fascinere av, forteller Strandenæs til foto.no.

Selv kan han sitte i timevis å la tankene fare og bare være, bare observere og la seg forføre.

- Da får jeg en slags følelse av å være i ett med det som skjer, en slags inn-i-naturen opplevelse. Jeg kan bare håpe at jeg kanskje også klarer å formidle noe av denne følelsen. Følelsen av nærhet til naturen. Noe som er nært og som rører ved de som har tid og lyst til å betrakte bildene mine. Det trenger absolutt ikke å være store og voldsomme ting, ofte er de bittesmå underligheter like fascinerende, forteller han.

Kjell Sigurd håper å kunne bidra til at alle tar seg tid til å observere og bli kjent med det som skjer rundt oss hver dag, og ikke minst lar seg forføre av naturen. Forhåpentlig kan det også bidra til at flere vil ta vare på den.

- Naturen trenger oss, like mye som vi trenger den.

Strandenæs er medlem i naturfotografforeningen BioFoto, Oslo Kamera Klubb og Forbundet Frie Fotografer.

Kjell Sigurd Strandenæs' hjemmeside:
http://www.kssphoto.no
Kjell Sigurd Strandenæs -
Kjell Sigurd Strandenæs
Kjell Sigurd Strandenæs -
Kjell Sigurd Strandenæs
Kjell Sigurd Strandenæs -
Kjell Sigurd Strandenæs
Kjell Sigurd Strandenæs -
Kjell Sigurd Strandenæs

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu