Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoprosjekt « Drømmer» Redder Norway Cup liv?

Galleri ViewTM – eit pusterom og ei sjeleføde ønsker velkommen til vernissage lørdag 4. juli kl. 13.00. Bli med hjem til fotballfrelst colombiansk flyktningungdom!
Ledelsen i Norway Cup har i år invitert 40 colombianske gutter og jenter til å delta i verdens største forballturnering. Norway Cup gir colombiansk ungdom håp for fremtiden, alternativet er et liv preget av vold, narkotika og prostitusjon.

Den colombianske organisasjonen Constructors of Peace (CP) har etablert en fotballskole som skal være et alternativ for fattig colombiansk ungdom som ellers lett kan bli rekruttert til gjenger, vold, narkotika og prostitusjon. Fotballskolen skal skape drømmer, og en av de største drømmene er fotballturneringen Norway Cup. Fotografen Alejandro Peréz, hjemmehørende i Oslo, ønsket å fange fotografisk hvilken rolle muligheten til å delta på Norway Cup spiller for ungdommenes drømmer for framtida.

Utfordringer for colombianske barn Peréz har sist vinter fotografert 15 barn og ungdommer fra fotballskolen.

– Ved å ta bildene med hjem til Norge og stille de ut i perioden som fotballspillerne kommer til landet, håper jeg å skape oppmerksomhet rundt utfordringene som rammer colombianske barn på flukt i eget land, forteller Peréz.

Målet hans er å vise fotoprosjektet gjennom utstillinger både i Norge og i Colombia. Samtidig håper han at bildematerialet kan benyttes for skape oppmerksomhet rundt flyktningproblematikken i Colombia.

Sveve mellom fantasi og virkelighet
- Portrettene av ungdommene er ment å kunne gi oss en nærhet til de stedene ungdommene benytter for å kanalisere sine drømmer. Tankene som fremkalles i blikkene deres er ment å sveve mellom fantasi og virkelighet. Ungdommene ble i år invitert til å delta i Norway Cup. Jeg inviterer dere til å drømme sammen med dem, sier fotografen Alejandro Peréz.

Hovedmålgruppen for fotoprosjektet er primært unge og voksne, med interesse for barns situasjon utenfor Norge. Andre målgrupper er media, politikere og ansatte, frivillige og medlemmer i frivillige organisasjoner, særlig knyttet til idrett og barn og unges rettigheter/utvikling.

Alejandro Peréz kommer til å ta bilder av ungdommen både under fotballkamper, på skolen der de overnatter og under forberedelse til hjemreisen.

Utstillingen varer fra 4. juli til og med 31. juli 2009.
Åpent alle dager fra 12–16.30.
Alejandro Perez - ANA JULIETH FLOREZ PEREZ
ANA JULIETH FLOREZ PEREZ
Alejandro Perez
Drømmer
Alejandro Perez - ANDRES FELIPE WILCHES PATIÑO
ANDRES FELIPE WILCHES PATIÑO
Alejandro Perez
Drømmer
Alejandro Perez - JORDAN ALEXIS AGUILAR MONTILLA
JORDAN ALEXIS AGUILAR MONTILLA
Alejandro Perez
Drømmer
Alejandro Perez - EVELYN ZUÑIGA CASTAÑEDA
EVELYN ZUÑIGA CASTAÑEDA
Alejandro Perez
Drømmer

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu