Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Pentax Optio W80

Pentax lanserer Pentax Optio W80 digitalt kompaktkamera. Kameraet er vanntett, støvtett og kuldesikkert. Optio W80 lar deg fotografere inntil to timer kontinuerlig under vann – ned til fem meter, og er støtsikker for å tåle et fall fra en høyde på en meter.
Viktige funksjoner

1. Forbedret vanntetthet og støvtetthet
Ved å lage enda tettere sammenføyninger, har kamerahuset blitt enda mer lufttett. Med dette har Pentax forbedret Optio W80s undervannsfotografering – fra fire meter for tidligere modeller ned til fem meter, og opptil to timer med kontinuerlig bruk. Kameraet er vanntett tilsvarende IPX 8 (eller JIS Class 8) og støvsikkert tilsvarende IPX 6 (eller JIS Class 6). I tillegg er Optio W80 kuldesikker for en pålitelig drift ved temperaturer ned til -10 °C. Disse funksjonene gjør Optio W80 perfekt til å fotografere utendørsaktiviteter som skiturer, vannsport og fiske. Det gir også en bekymringsløs bruk i andre situasjoner hvor vann eller skitt kan være et problem, slik som i hagen eller kjøkkenet.

2. Støtsikker
Spesielle støtabsorberende materialer har blitt brukt på kritiske steder i Optio W80s indre, mens alle komponentene er redesignet for å være stivere og mer slitesterke. Dette betyr at Optio W80 tåler et fall fra en høyde på en meter* uten å skade kamerahuset, noe som ytterligere styrker dens pålitelighet under krevende forhold.

  • Målt i henhold til Pentax’ test standard (som er fall fra en høyde på en meter, ned på en overflate av 5 cm tykk kryssfiner), tilsvarende MIL-STD 810F Metode 516,5-Shock.

3. Optisk 5x zoomobjektiv for zoom dekning fra vidvinkel til tele
Til tross for dets kompakte dimensjoner, har Optio W80 et optisk 5x zoomobjektiv som dekker brennviddene fra 5 mm til 25 mm (tilsvarende ca 28 mm vidvinkel til 140 mm tele i 35 mm formatet). Takket være den brede zoomrekkevidden kan Optio W80 brukes på en lang rekke områder – fra spektakulære landskap og majestetisk arkitektur til gruppebilder og innzoomede avstandsbilder. Sammen med Intelligent Zoom-funksjonen, som tillater enda trangere innzooming på motivet, kan zoomområdet utvides til omtrent 31,3 ganger.

4. Høykvalitets HD- filminnspilling
Optio W80 gir deg filmklipp i 16:9 med HD (1280 x 720 piksler)** ved en frekvens på 30 bilder per sekund. Den kommer også utstyrt med avanserte, brukervennlige funksjoner, utviklet for å forenkle filmopptak: Movie SR (Shake Reduction)-modus, som automatisk kompenserer for ustabilitet under filmopptak og Underwater Movie-modus, som automatisk optimerer alle kamerainnstillingene for undervannsopptak.

  • Når Optio W80s AV-utgang blir brukt, blir filmen vist som NTSC/PAL. Hvis du ønsker å spille filmklippene i HD-TV kvalitet (1280 x 720 piksler) må dataene overføres til en PC for avspilling.

5. Høy bildekvalitet
Kombiner ca 12,1 effektive megapiksler med Pentax’ bildemotor og høyytelses zoomobjektiv, og du får Optio W80 som leverer glimrende bilder av høy kvalitet og veldefinerte detaljer. Selv når du forstørrer bildene til større størrelser er du sikret sylskarpe, høyoppløselige utskrifter.

6. Trippel bildestabilisering
(1) Pixel Track SR
Ved stillbilder vil den nye Digital SR (Shake Reduction)-modusen effektivt kompensere for kamerarystelser ved å prosessere berørte bilder.
(2) High-Sensitivity SR***
Ved stillbildefotografering i dårlige lysforhold øker Optio W80 automatisk følsomheten helt opp til ISO 6400, noe som gjør det mulig å bruke en høyere lukkerhastighet. Dette reduserer uønskede effekter som følge av kamerarystelser og motivbevegelser under dårlige lysforhold.
(3) Movie SR modus****
Under filmopptak unngås uskarpe bilder med en software som effektivt minimerer irriterende kamerabevegelser.

  • Når High-Sensitivity SR er valgt, er oppløsningen fastsatt til 5Mb (2592 x 1944 piksler).
    • Når Movie SR er valgt blir bildevinkelen smalere enn ved normale filmopptak.

7. Auto Picture – automatisk valg mellom åtte forskjellige program
Pentax’ originale Auto Picture-modus velger automatisk det riktige programmet for et bestemt motiv eller scene, ved å registrere motivets lys- og andre forhold. Denne brukervennlige funksjonen velger ikke bare rett program for deg (mellom landskap, portrett, nattmodus, nattmodus portrett, blomst, sport, standard og stearinlys), men den har også en makro som automatisk skifter til makrofokus ved nærbilder.

8. Automatisk gjenkjenning av opptil 32 ansikt på bare 0,03 sekunder
Den avanserte ansiktsgjenkjenningsfunksjonen (AF & AE) er et praktisk verktøy ved fotografering av mennesker. Denne brukervennlige funksjonen detekterer automatisk opptil 32 ansikt i bildefeltet og optimaliserer fokus og eksponering på bare 0,03 sekunder. Optio W80 er også utstyrt med en smilefunksjon (Smile Capture) som tar bilde i det øyeblikket kameraet detekterer at motivet smiler, og Blink Detection som advarer fotografen når motivet lukker øynene i det bildet blir tatt.

9. Stor LCD-skjerm for uanstrengt utendørsbruk
Til tross for sitt kompakte hus har Optio W80 en stor 2,5-tommers lyssterk LCD-fargeskjerm med ca 230 000 bildepunkter. Skjermen er overflatebehandlet med et spesielt antirefleks AR (Anti-Reflection) lag for å minske blending av eksternt lys, minimere irriterende reflekser og gjør det enkelt å se på bilder selv i sterkt sollys.

10. Andre funksjoner
1) Macro for nærbilder ned til en cm.
2) Digital Wide-funksjon til å komponere bilder med ekstra vidvinkel ut i fra to bilder (tilsvarer et bilde tatt med ca. 21 mm objektiv i 35 mm format).
3) 20 digitale filtre for visuelle effekter, inkludert lekekamera og retro.
4) SP (Super Protect) overflatebehandling på linsen for å frastøte vann, skitt og fingermerker.
5) O-CC932 veske (tilgjengelig som valgfritt tilbehør) for å beskytte kamerahuset fra riper og skitt.
6) AF spotlys (kan skrus av og på) for å hjelpe autofokus i mørket.
7) Ny D-Range innstilling for å hindre overeksponerte og undereksponerte områder i bildet.
8) Rammekomponeringsfunksjon med 90 rammer lagret i kameraet, for å ta bilder med dekorativ innramming.
9) ACDSee for Pentax 3.0 – software for bildevisning, redigering og arkivering er inkludert (kompatibel med Windows Vista).

Tilgjengelighet
Pentax W80 blir tilgjengelig i handelen i juli 2009.
Pentax Optio W80 - Pentax
Pentax
Pentax Optio W80

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu