Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Portretter på Fotogalleriet

Det er klart for årets Vårutstilling på Fotogalleriet. Utstillingen åpner torsdag 14. mai klokken 18.
Årets Vårutstilling på Fotogalleriet er en gruppeutstilling som tar utgangspunkt i portrettet. Juryen har valgt å gå inn for en klassisk Vårutstilling basert på innsendte søknader. Utstillingens åtte kunstnerne diskuterer og kommenterer portrettets tradisjon gjennom fotografi og video. I tillegg lanseres boken Seminarene på Fotogalleriet 2005-2008.

Kunstnerne er Yamile Calderon Bermudez, Ingrid Eggen, Marius Ektvedt, Elna Hagemann, Christina Leithe Hansen, Marianne Hurum, Sverre Strandberg og Roghie Asgari Torvund.

Blant årets arbeider finner vi Sverre Strandbergs portrett av en ung mann i Oslo. Verket er inspirert av Andreas Gurskys Salerno og spiller på konvensjoner i portrettfotografiet. I stedet for å komme inn på den som portretteres - en ung mann i Oslo - har utsnittet så og si usynliggjort motivets hovedperson. Strandberg er kritisk til hva portrettfotografiet faktisk forteller og ønsker å revitalisere den tradisjonelle utrykksformen.

Marianne Hurums prosjekt Madness Portrait er en hyllest til det fragmentariske. I installasjonen inngår et fotografisk portrett av en person i et kaos av kulturprodukter fra hele verden. Tittelen henviser til et LP-cover i fotografiet og fungerer dessuten som en kommentar til hvordan man kan bli overstimulert av for mye kulturelt input.

Fotogalleriet har i tillegg gleden av å lansere boken Seminarene på Fotogalleriet 2005-2008, en antologi som presenterer foredrag av sentrale norske og internasjonale fotokunstnere og teoretikere på Fotogalleriet. Foredragene er hentet fra fagseminarene som har blitt arrangert under tidligere kunstnerisk leder Ida Kierulfs ledelse. Skriftlige bidragsytere er David Campany, Rune Gade, Liv Hausken, Sophie Howarth, Mette Mortensen, Uriel Orlow, Mette Sandbye og Knut Åsdam. Ansvarlig redaktør for antologien er Ida Kierulf i samarbeid med tidligere styreleder Hedevig Anker.
Marius Ektvedt -
Marius Ektvedt
Serien portretterer den ”moderne” Iranske mannen, ikke karikaturen som vi kjenner gjennom et begrenset nyhetsbilde i vesten, men han som representerer flertallet av iranske menn. Tilhørende et område som assosieres med fundamentalisme, krig og fattigdom er han i stor grad usynelig for den vestlige verden.
Sverre Strandberg -
Sverre Strandberg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu