Iversen om månedens bilde

Lasse Iversen vant månedens bilde i mars og en Epson Stylus Photo R1400 levert av Epson Norge. Temaet var illusjon.
Vinnerbildet “freedom is an illusion” var en ide Lasse Iversen hadde jobbet med en stund. Han satte det i gang i forbindelse med at han skulle ta noen bilder i forbindelse med nordisk mesterskap i undervannsfoto. En av oppgavene var bassengbilder.

- Jeg kjøpte to gullfisker, men hadde ikke hjerte til å fortelle mannen i dyrebutikken at jeg skulle ha dem med i et klorbasseng. Så kjørte jeg direkte til en svømmehall på en skole som jeg hadde fått tilgang til. Etter nøye sjekk av at pose var tett og fisken var akklimatisert til temperaturen tok jeg den forsiktig med ned under vann og tok bildene. Jeg brukte dykkeflaske på ryggen for å kunne ligge på bunnen og ta bildene. Jeg synes jeg relativt raskt fikk frem det jeg hadde tenkt å utrykke med bildet – nettopp ”freedom is an illusion”. Gullfisken er nå i nytt hjem etter sitt livs opplevelse, forteller Lasse til foto.no.

Utstyret som ble brukt for å ta bildet var et Nikon D300 i et kamerahus fra Nexus i Japan, Tokina 10-17mm vidvinkel, 2 undervannsblitser fra Inon på om lag kvart styrke. Manuelle innstillinger på kamera og blitser: f/10, 1/160 og iso 400.

Lasse Iversen fra Lørenskog forteller til foto.no at han har fotografert siden tenårene da han kjøpte et Nikon FM2. Dykking begynte han med som fjortenåring da han overtalte foreldrene sine til å få delta på et kurs på Kypros. Siden har han mer eller mindre både fotografert og dykket. For 5-6 år siden kjøpte Iversen seg undervannshus til et kompaktkamera og ikke lenge etter var han hektet på undervannsfotografering.

- Nå dykker jeg og tar bilder så mye som jeg kan, både i Norge og i utlandet. Jeg deltar aktivt i det relativt lille, men svært aktive undervannsmiljøet som er i Norge og i internasjonale fora. Det er sikkert ukjent for mange, men flere norske undervannsfotografer hevder seg stadig i store internasjonale undervannsfotokonkurranser også med bilder tatt fra Norge, forteller Lasse.

Iversen brenner for å ta gode undervannsfotografier fra Norge, særlig for at nordmenn skal få øynene opp for hvilken fantastisk kyst vi har, og hvor mye flott det er å se på.

- Et stort ønske for meg er å kunne bidra ørlite til at vi tar bedre vare på den flotte kysten vår og dyrelivet der. Dessverre har vi nok altfor lenge tatt dette for gitt. Dessuten er det jo en stor utfordring å hevde seg i konkurranse med de som kun tar bilder av korallrev og blått hav. Jeg tar selvsagt bilder på landjorda også.

Nylig har Iversen begynt å levere bilder til Scanpix. Han har også ambisjoner om å ta flere foto i basseng og i sjøen med et mer kunstnerisk tilsnitt. Dette er et felt han jobber med å utvikle.

foto.no gratulerer Lasse med månedens bilde og en ny Epson Stylus Photo R1900 levert av Epson Norge.

Se alle vinnerbildene her:
http://foto.no/cgi-bin/konkurranser/mndsbilde/vis_vinnerl...ranseid=89
Lasse Iversen - Freedom is an illusion
Freedom is an illusion
Lasse Iversen
Lill Haugen -
Lill Haugen

Brukere Brukere:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu