Lokale stemninger i Tvedestrand

Fotograf og foto.no-medlem Atle Goutbeek viser lokale stemninger på Blå Kube i Tvedestrand. Utstillingen åpner førstkommende lørdag.
Det er en annen side av Atle vi får se på utstillingen ”Local Moods” i Tvedestrand. Fotografiene er impresjonistiske landskapsbilder fra sjønære steder på Sørlandet. De som bor der, eller har tilknytning til området, vil kjenne seg godt igjen. Bildene viser motiver fra Risør til Lyngør, og fra Kilsund til Hove ved Arendal. Fotografiene er trykket på canvas, montert på bred blindramme og måler opp til 100x120 cm.

Atle J. Goutbeek fra Nederland er utdannet arkitekt på Kunstakademiet i Kampen i Nederland. Siden 1999 har han bodd i Tvedestrand og har de siste årene jobbet som profesjonell fotograf. Han har allerede gjort seg bemerket med diplomplassering i kategorien årets nykommer ved NRFs UTSNITT 2007-konkurranse. Han har også flere respektable plasseringer i konkurranser på foto.no. Atle har vært medlem på foto.no siden sommeren 2006 da han kjøpte sitt første digitale speilreflekskamera, et Canon 350D.

Prosjektet ”Local Moods”
har vært nok en utfordring for Atle. Nytt kamera og ferie i Nederland ga energi til å ta fatt på det utfordrende prosjektet.

- Jeg hadde noen landskapsbilder fra før, som selvfølgelig trengte en liten finpuss før de kunne brukes. Men hovedsaklig har jeg tatt nye bilder. Mange av dem ble veldig fine, men passet ikke helt inn i samme utstillingen. Jeg mener at 'Local Moods' viser et utvalg av bilder som har en bre spredning i stemning og atmosfære, men som likevel passer sammen, forteller han til foto.no.

”Local Moods” er en salgsutstilling
og Atle har et håp om at hele den store serien blir kjøpt av ett hotell eller en annen bedrift som trenger veggpryd.

- I motsetning til malerier, så kan man jo masseprodusere disse fotografiene. Det er det ikke snakk om her. Bildene skal være eksklusive. Ikke IKEA-style. På det meste vil det bli laget 10 stykker av samme bildet. Noen faktisk bare 3. De fleste er jo bare laget noen få stykker av foreløpig, men opplaget vil aldri bli mer enn angitt, avslutter Atle.

Gjestefotografer på utstillingen er Eva Fokkens fra Sandøya (opprinnelig Oslo) og Torgeir Jensen fra Bekkestua (opprinnelig Tvedestrand).

Vernissasjen er åpen for alle og vil finne sted på galleriet i Hovedgata 29 i Tvedestrand, lørdag den 4. april kl 12.00. Utstillingen er åpen alle dager fra 10 til 16, men 10-18 torsdag og 10-14 lørdag. Stengt søndag og mandag.

Atle Goutbeek - Hove
Hove
Atle Goutbeek
Tromøya, Arendal. I bakgrunnen ser man Torungen fyr
Atle Goutbeek - Vanilla sea
Vanilla sea
Atle Goutbeek
Sild ved Fie, Risør.
Atle Goutbeek - Møkkalasset (panorama utsnitt)
Møkkalasset (panorama utsnitt)
Atle Goutbeek
Kilsund ved Arendal
Atle Goutbeek - Sandvika
Sandvika
Atle Goutbeek
Borøya ved Tvedestrand

Relaterte artikler Relaterte artikler:Brukere Brukere:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu