Årets bilde til Suau

Anthony Suau har vunnet prisen for årets bilde i verdens mest prestisjefylte konkurranse for fotojournalistikk: World Press Photo.
Årets bilde er denne gangen et sort/hvitt bilde som viser konsekvensene av den økonomiske krisen i USA. Anthony Suau dokumenterer en væpnet politimann i Cleveland, Ohio, som gjennomsøker et pantsatt hus for våpen og gjenværende beboere.

- Bildets styrker ligger i motsetningene og har to meninger. Det ser ut som et klassisk konflikt-fotografi, men er bare en utkastelse av beboere etter et tvangssalg. Nå har krig kommet inn i folks dagligliv fordi de ikke klarer å betale lånene sine, uttaler juryformann MaryAnne Golon i en pressemelding.

Jurymedlemmet Akinbode Akinbiyi forteller at vinnerbildet er tvetydig og man må virkelig studere det for å forstå hva det er.
- Mennesker rundt omkring i verden vil tenke: ”Dette er hva som skjer med oss alle”

Ingen norske fotografer nådde denne gangen opp i konkurransen, men svenskene Lars Lindqvist og Johan Bävman fikk hver sin andreplass.

5508 fotografer fra 124 land sendte inn til sammen 96268 fotografier til konkurransen. I forhold til i fjor er det en økning på nesten 20% i antall bilder og nesten 10% i antall fotografer.
Anthony Suau, USA, for Time - World Press Photo of the Year 2008
World Press Photo of the Year 2008
Anthony Suau, USA, for Time
US Economy in Crisis: Following eviction, Detective Robert Kole must ensure residents have moved out of their home, Cleveland, Ohio, 26 March
Chen Qinggang, China, Hangzhou Daily - 1st prize Spot News Singles
1st prize Spot News Singles
Chen Qinggang, China, Hangzhou Daily
Rescue troops carry earthquake survivor, Beichuan County, China, 14 May

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu