Øye om månedens bilde

Kjell Ivar Øye vant månedens bilde i januar og en Epson Stylus Photo R1900 levert av Epson Norge. Tema var ”Fritt motiv”.
Øye forteller til foto.no at vinnerbildet er tatt på en skitur i Lesjafjellet påsken 2004.

- Vi er så heldige å ha tilgang til en hytte i Lesjafjellet. Det gir mange turmuligheter vinter som sommer. Mange bilder blir til i dette området som vi setter stor pris på.

- Jeg husker ikke helt om stativet var med dagen jeg tok vinnerbildet, men metadata viser 100 iso, f/13 og 1/125sek. Kameraet som ble brukt var en Canon 30D med 10-22mm.

Kjell Ivar er født i 1958 og heldig som har en kone som gir ham frie tøyler til å holde på med det han liker best av alt: å være ute i skog og mark med et kamera i hånden. Utenom turer bruker han mye tid i diverse fotoskjul som han og noen fotovenner har plassert ut.

Sitt første speilreflekskamera
, et brukt Pentax Spotmatic F, kjøpte Kjell Ivar for konfirmasjonspengene sine.

- Senere ble det Pentax ME med blant annet en 400mm Vivitar, som den gang var et brukbart objektiv til en fin pris, forteller han.

Dette var på slutten av 70-tallet og den gang var det i magasinet Villmarksliv sin konkurranse Kjell Ivar forsøkte seg:

- Jeg fikk gull og forsiden på bladet. Dette var stort for en 20-åring den gang. I dag er det et langt høgere nivå, noe dagens utstyr får ta en del av æren for.

- Jeg ser likevel et stort pluss i å ha fotografert mye med film. Det virker på meg i dag som at flere som fotograferer, er for tilfeldig i opptaksøyeblikket. Så ordner de resten i Photoshop.

I flere år fotograferte Kjell Ivar med det han kaller de små lette kompaktkameraene. Han hadde disse som følgesvenn på turene sine. I 2003 investerte han i en Canon 20D og var hektet. I dag er han utstyrt med 50D, 5D, 1D mark III og objektiver som dekker brennvidder fra 17-600mm.

foto.no gratulerer Øye med månedens bilde og en ny Epson Stylus Photo R1900 levert av Epson Norge.
Kjell Ivar Øye - Vinteropplag
Vinteropplag
Kjell Ivar Øye

Brukere Brukere:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu