Jan Kåre årets Autofil-fotograf

Leserne av Autofil og brukerne på foto.no har kåret Jan Kåre Rafoss (37) til årets Autofil-fotograf.
Leserne av Autofil og brukerne på foto.no falt pladask for Jan Kåre Rafoss (37) sitt utrolige rallycrossbilde.

– Jeg reiser rundt på rallycross-stevner og fanget dette øyeblikket under rallycross-EM i Belgia i august 2006, sier Jan Kåre, som er fra Kvinesdal.

– Til denne jobben brukte jeg en Canon 1Ds Mark II og et 70-200 mm-objektiv. Blinkskuddet så jeg først da jeg fikk opp filene på pc’en. Jeg hadde vel litt flaks blandet med litt erfaring. Det er polakken Adam Kuzac som ruller, og han kjørte ikke noe mer den sesongen, humrer den stolte prisvinneren, som nå jobber proff som fotograf og designer.

– Jeg har blant annet designet dekoren på Marcus Grönholms rallycrossbil, sier Jan Kåre.

Førstepremien, som ble høytidelig overrakt vinneren, er en Epson Pro 7880 printer til en verdi av 35 900 kroner. Denne setter en ny standard i utskrifter av A1-format.

– Helt fantastisk! Det kunne ikke vært noe likere nå som jeg skal satse videre på dette, sier Jan Kåre, som også høster rosende ord fra CF Wesenberg i foto.no:

– Dette er noe av det flotteste jeg har sett. Det å være på riktig sted til riktig tid er ikke bare flaks. Det krever nitid arbeid for å vite hvor situasjoner kan oppstå. Vinnerbildet er ikke bare tatt på kornet, det er også vakkert komponert. Og tornadoen som fyker rundt er bare helt rå. En meget verdig vinner! skryter CF.
 -
HEDER OG ÆRE: Markedsansvarlig CF Wesenberg fra foto.no (t.v.), Autofils sjefredaktør Espen Stensrud, PR- og Marketing manager i Epson, Solfrid Liland, og Business Manager Kai Olsen flankerer den eminente actionfotografen Jan Kåre Rafoss.
 -
EKTE VINNER: Jan Kåre Rafoss fikk den gjeve prisen som Årets Autofil-fotograf 2008.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu