Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Hard Rain

Fotoutstillingen Hard Rain av Mark Edwards er et sterkt og tankevekkende bidrag til klimadebatten.
Hvert bilde illustrerer en linje i Bob Dylans udødelige låt "A Hard Rain’s A-Gonna Fall". Besøk utstillingen på Teknisk museum til 31.mars.

I juli 1969 gikk fotograf Marc Edwards seg vill i utkanten av Saharas ørken. Han ble funnet av en tuareg-nomade, som førte ham til sin leir i nærheten. Her hørte Edwards samme kveld Bob Dylans “A Hard Rain’s A-Gonna Fall” – en klassiker blant protestsanger – på en primitiv kassettspiller. Opplevelsen av Dylans inntrengende stemme i mørket ga Edwards en idé om å illustrere hver linje av denne episke sangen. I årene som fulgte reiste han til over 150 land for å fotografere og dokumentere det som han omtaler som menneskets kollisjon med naturen.

Drøye 37 år senere foreligger nå resultatet: utstillingen og boka Hard Rain. Our headlong collision with nature, en uforglemmelig samling fotografier som illustrerer Dylans profetiske tekst. I utstillingen og boka har Marc Edwards brukt Bob Dylans tekst som et poetisk rammeverk til å diskutere verden slik vi ser og opplever den. Det er ikke minst konsekvensene av menneskeskapte klimaendringer som Edwards setter fokus på.

Utstillingen Hard Rain åpnet i Eden, England, på Dylans 65-års dag i 2006 og har så langt vært sett av over 10 millioner. Den turnerer verden rundt og kan frem til 31. mars oppleves på Teknisk museum.

Boka "Hard Rain. Our headlong collision with nature." selges i museumsbutikken i samme periode.

Marc Edwards har grunnlagt Still Pictures, et ledende fotobyrå innenfor områder som klima, natur og den tredje verden. Han er medforfatter til den politiske debattboken Changing Consciousness (1992) og har skrevet flere fagbøker om fotografi.
Mark Edwards / Still Pictures  -
Mark Edwards / Still Pictures
A.Zhdanov / UNEP / Still Pictures  -
A.Zhdanov / UNEP / Still Pictures
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu