Sensualitet på den store dagen!

Yervant Fotografer i Australia regnes som en av verdens fem ledende studioer innen bryllupsfotografi, og en avantgardist i så måte. I et intervju med foto.no har vi fått titte bak blitzlampene hos Yervant.
Gründeren selv, Yervant Zanazanian, opprinnelig armensk født i Etiopia og oppvokst i Australia, var den første internasjonale bryllupsfotografen som introduserte kombinasjonen glamour, mote og sensualitet som et konsept i bransjen. I dag er Yervant Fotografer kjent for sitt eksklusive konsept.

All inclusive
Som profesjonelt studio har Yervant Fotografer markert seg og vunnet flere prestisjetunge priser innen bryllupsfotografi de siste årene. I følge Yervant selv, handler suksessen ikke bare om det gode bryllupsbildet, men om å ha truffet publikum med et slags “all inclusive” konsept som oppfyller selv den mest kresne ambisjon.

Hybridløsning for en uforglemmlig dag
I Melbourne har Yervant nylig åpnet verdens aller første virkelig elitestudio for bryllupsfotografering i designersammenheng. Studioet kombinerer fotografi med alt annet du kan ønske deg for en uforglemmelig bryllupsdag, og må vel nesten regnes som en slags hybrid: Her får du designerkjoler, håndlaget designinteriør og all luksus du kan drømme om for bryllupsfotograferingen.

Med åpningen av studioet, har Yervant ambisjoner om å stadfeste sin posisjon som et ikon innen bransjen, og introdusere stadig flere for sitt konsept.

Kunder i Europa, USA og Asia
Yervant selv er stolt av hva han har oppnådd: - Vi har tre fotografer som arbeider på heltid i studioet. I tillegg har vi to digitale kunstnere, en markedsansvarlig, og assistenter som hele tiden følger fotografene på oppdrag. Yervant reiser over hele verden for bryllupsfotogaferinger, og har flere kunder i Europa, USA og Asia.

- Hvilken bakgrunn har fotografene som arbeider hos deg?
- Hver fotograf har utdanning som profesjonell fotograf, er medlem i AIPP (Australian Institute of Professional Photography), og de har alle mer enn femten års erfaring fra bryllupsfotografering og portrettfotografi.

- Dere har tatt mange prestisjetunge priser. Hvordan vil du beskrive måten dere jobber på, for å ha oppnådd dette?
- Det som driver oss i Yervant, er å alltid tenke nyskapning og ut av boksen, samtidig som vi aldri viker fra kravet om teknisk perfeksjon. I våre bilder skal alt være perfekt; - eksponeringen, lyset, og – og viktigst av alt: etterbehandlingen av bildet.


Yervant Fotografer er regnet som en av verdens fem ledende studioer innen deres nisje. Hva tror Yervant selv er avgjørende for en slik anerkjennelse? Yervant er sikker i sin sak: - Vår visuelle signatur, kjennetegnet av stil, innovasjon og alltid i tråd med tiden, og alltid den beste kvaliteten i alt vi leverer, fra start til slutt.

Spontanitet som profesjon
- Bryllupsfotografering er en egen nisje, et eget felt innen fotografi. Hva mener du kjennetegner denne nisjen og skiller den fra andre felt innen fotografi?
- Som en bryllupsfotograf må du alltid leve med en profesjonell spontanitet, og kunne formidle den visuelt. I denne bransjen må du mestre alle fotografiets sjangre: Jeg må være portrettfotograf, landskapsfotograf, motefotograf og fotojournalist i hvert eneste øyeblikk i løpet av en bryllupsdag. Jeg har ingen art director som gir meg regi, og du har ingen “second chance”, - du må se, visualisere og fange øyblikket der og da! Og resultatet må være topp klasse, alltid.

Forelskelse en forutsetning
- Hvilke ferdigheter mener du er avgjørende for å bli en dyktig bryllupsfotograf?
- Først og fremst må du være forelsket i arbeidet ditt som fotograf. Det må være en lidenskap for deg, aldri kun en jobb du gjør for å tjene penger. Du må genuint like dagen du tilbringer sammen med din oppdragsgiver, du må kjenne entusiasmen for det du gjør, - da vil du også levere resultater.

Hva skal til for å fange magien?
- Hva skal til for å virkelig fange det magiske øyeblikket på den store dagen?
- Du må aldri tro at du kan ha en oppskrift for opptaket. Du må ut og ta det øyeblikket som kommer til deg, og være villig til å gjøre ditt beste for å skape det magiske resultatet under de forholdene som du til enhver tid forholder deg til. Da vil du være i stand til å se det unike i akkurat dénne dagen, - du vil bli kjent med brudeparet og fange essensen av deres personlighet, og av deres helt spesielle dag. Når jeg lykkes med dette, har jeg mine WOW-øyeblikk og leverer WOW-bildene til kundene mine.

Gøy foran og bak kamera!
Vi har ofte sett det selv. Mange brudepar kan være litt stive og ukomfortable foran kamera, preget av stundens alvor og dét at de kanskje er engstelige for å ikke ta seg bra ut på et så avgjørende bilde. Hvordan arbeider Yervant for å forberede og instruere brudeparene han fotograferer? - Jeg har det først og fremst gøy med brudeparene. Selvsagt gir jeg dem regi og instruerer, men jeg forsøker å la alt dette skje så naturlig som mulig, det viktigste er at kundene mine har det fint på en så viktig dag. Jeg må forsøke å få dem til å senke skuldrene, slappe av. Når de har det gøy foran kamera i opptakssituasjonen, skjer dette av seg selv. Da kan jeg også fange ekte smil, ekte øyeblikk, ekte følelser og autentisk glede. Når det kommer til alt, er jo bryllupsdagen en stor fest og en gledens dag – og hvorfor skal ikke dette reflekteres i bildene og samarbeidet også med fotografen?

Utfordrer!
- Bryllupsdagen er en anledning preget av mange myter og store forventninger.Hvordan møter du dette som fotograf – forsøker du å bekrefte de etablerte idéene om det “perfekte bryllupet” – eller forsøker du også å utfordre stereotypien?
- Gjett om jeg utfordrer! Jeg avskyr gjentakelser, oppskrifter og glister. Jeg jobber best når dagen får utfolde seg spontant og jeg følger den på en spontan måte. Hvert eneste bryllup er vakkert på sin helt spesielle måte. Det er en gledens store dag, hvor mange mennesker ofte har gjort sitt aller beste for å skape noe flott og minnerikt ut av dagen.

Superstjerner for en dag
Yervant lar brudeparet være superstjernene når han står bak kamera. Her er det ikke fotografen som er primadonna: - På denne spesielle dagen ønsker brud og brugdom å ta seg fantastisk ut, - de er superstjerner for en eneste dag i sitt liv, og jeg møter dem slik, som stjerner. Jeg forsøker å få dem til å føle seg enda bedre med meg tilstede. Glade mennesker, store følelser, brede, lykkelige smil og moro! Som en profesjonell fotograf passer jeg på at alt er så perfekt som mulig også i bildene! Hver eneste lille detalj skal formidle profesjonell finish, - og det er jo dette som gjør forskjellen når du bruker en profesjonell fotograf, i stedet for å overlate fotograferingen til et søskenbarn fra Mjøsa med et nyanskaffet lite digitalt lommekamera.…

Musikk og fotografi hand i hand
Yervant forteller at han tror sterkt på at vår visuelle og auditive sans går hand i hand.- Hva inspirerer deg i ditt arbeid?
-Musikk! Musikk! Musikk fra alle sjangre og i alle språk. Musikken setter meg i modus, musikk forteller historie, musikk påvirker følelser, og derfor er musikk en utrolig viktig del av mitt liv. Musikk når jeg er på vei til bryllup, musikk når jeg er på vei fra, når jeg jobber i studio, - og alltid musikk når jeg jobber med bildene på maskinen min. Jeg ser musikk, og jeg har alltid musikalske bilder når jeg fotografere, og jeg setter alltid musikk til lysbildeshowene mine som harmonerer med bildene.

Workshop med Yervant i Italia 2009
Kunne du tenke deg å møte bryllupsmesteren? Yervant holder workshop i bryllupsfotografering i Venezia og Verona i 2009.

På Yervants nettsider http://www.yervant.info kan du finne mer info om dette, samt mer info om studioet, portfolier, produkter, og sist men ikke minst: priser som Yervant har vunnet de siste årene.
Yervant Photography -
Yervant Photography
Yervant Photography -
Yervant Photography
Yervant Photography -
Yervant Photography
Yervant Photography -
Yervant Photography
Yervant Photography -
Yervant Photography
Yervant Photography -
Yervant Photography

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu