Vinnerne om månedens bilde

Jon Langeland og Thorbjørn Haagensen deler førsteplassen i månedens konkurranse på foto.no. Begge to får en Epson Stylus Photo R1900 levert av Epson Norge. Her forteller de om vinnerbildene sine.
Jon Langeland
Hudlegen og amatørfotografen Jon Langeland er mannen bak ”Ørnemannen i Kirgistan.” Jon fikk sitt første speilreflekskamera som fjortenåring, men fotointeressen har lagt i dvale i flere år før han plukket den opp igjen for to års tid siden.

- Bildet ble tatt på en fantastisk fototur med Torbjørn Tandberg i Kirgisistan i 2006 med Nikon D70 og Nikkor makro 105mm (20år gammelt objektiv). Ørnemannen er en tidligere ”høy” offiser i gamle Sovjet. Ørnen er hans ”husfugl” og den er spesielt opplært til jakt. ”Ekvipasjen” har tatt flere premier i kaukasiske mesterskap der ørnen skal ha jaktet og drept et antall ulver for sin ”mester”. Vi var ca 10 norske, for det meste amatørfotografer, som ”svidde” av noen minnekort da ørnemannen i svart kappe og ulveskinnslue kom ut av skogen sammen med sin filtkledde datter med en hvit jaktfalk, forteller Langeland til foto.no.

Etter vinnerbildet har Jon tatt noen tusen bilder, spesielt naturfoto på Hornborgasjøen , i Flatanger, på Svalbard og i Kenya. Han har ennå ikke publisert noe av dette, men lover at det kommer. Spesielt nå som førsteplassen i månedens konkurranse har gitt ekstra inspirasjon.

Thorbjørn Haagensen
Haagensens vinnerbilde er tatt i Grytvika på Sør-Georgia, et nedlagt norsk hvalfangstsamfunn. Her ligger også den britiske polarhelten Ernest Shackleton begravet. Bildet viser to kongepingviner, som er blant de største pingvinene (bare keiserpingvinen er større). En voksen fugl er ca 90 cm høy og har et kroppsspråk og en holdning som er påfallende lik oss mennesker.

- Kongepingvinene framstår som rimelig uredde, og holder en seg på 5-6 meters avstand kan en derfor fange opp mange spennende situasjoner. Rent teknisk er det en del å gå på her. Skarpheten er ikke optimal og eksponeringen burde vært tilpasset slik at jeg hadde fått fram flere detaljer i de mørke områdene. Disse svakhetene forsterkes av at bildet er noe beskåret. Noe kunne nok vært kompensert med bedre etterarbeide, men tiden tillot ikke dette før innsendingsfristen gikk ut, forteller han til foto.no.

Situasjonen, derimot, liker Haagensen godt og mener den passer bra til konkurransetemaet stolthet.

- Jeg liker også den noe mystiske posituren på fuglen til venstre! avslutter han.

foto.no gratulerer både Jon Langeland og Thorbjørn Haagensen med seieren i konkurransen.
Thorbjørn Haagensen -
Thorbjørn Haagensen
Jon Langeland - Ørnemannen I Kirgistan
Ørnemannen I Kirgistan
Jon Langeland

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu