Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Mortensen i Roskilde

Multikunstneren Viggo Mortensen stiller ut i Roskilde Kunstforening.
Han er best kjent som filmskuespiller, men utover det er han også fotograf, dikter og maler og driver sitt eget forlag, Perceval Press.
Viggo Mortensen er dansk-amerikaner. Tidligere har man sett hans arbeid i f.eks. utstillingen Miyelo både i Stephen Cohen galleriet i Los Angeles og i Addison Ripley galleriet i Washington, D.C. Mortensen har også stilt ut sine verker i Robert Mann galleriet i New York, i New Zealand, i Hellas og på Cuba. I Norden har man kunnet se hans fotografier i Fotokunstmuseet Brandts Klædefabrikk i Odense i 2003 og sist år i Reykjavik Museum of Photography.
Han har deltatt i The Nature of Landscape and Independent Perception, sammen med den islandske billedkunstneren George Gudni, i Bergamot Station i Santa Monica, Californien.

I Mortensens fotoverden finner vi farve- og s/h fotos tatt omstendelig eller impulsivt stillt opp mot gamle fotografier, som så ble skrapet inn eller manipuleret digitalt. Gammelt og nytt, skulder ved skulder, antyder en fragmenteret fortelling om kunstnerens visuelle og følelsesmessige erindringer.

Hele kunstnerens uttryksform vitner om en nysgerrig eksperimenting. I utstillingene Ephemeris (Odense 2003) og Skovbo (Reykjavik 2008) sto de enkelte bildene mer for seg selv.
I utstillingen Sådanset i Palæfløjen tar Mortensen utgangspunkt i "linjen." Mortensen fører linjen over fra det ene bildet til neste bildet – og neste bildet – i alt gjennom 192 bilder montert i to rekker, ved siden av hverandre gjennom 3 rom. I den nederste rekken er bildene montert oppned.
Selve linjen blir et bilde på den linje, som binder oss alle sammen: horisontlinjen – kloden – planeten – Jorden.
Det gjelder å ta fatt på denne linje og følge den hele veien – og oppdage verden på nytt! Det enkelte bildet står i bakgrunnen og danner en helhet i fellesskap.

Utstillingen kan sees frem til i Roskilde Kunstforening utenfor København i Danmark frem til 16. november.

Lisa Hansen -
Lisa Hansen
Lisa Hansen -
Lisa Hansen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu