Svikter Canon Vestlandet?

Til helgen arrangeres Norges største fotomesse i Bergen og besøkende er ventet fra hele Vestlandet. Canon glimrer med sitt fravær.
I Bergen arrangeres denne helgen Norges største fotomesse hvor alt tenkelig fotoutstyr vises frem. Bortsett fra Canon-utstyr. Blant 18 andre leverandører som mener kunder på vestlandet er viktig, glimrer Canon med sitt fravær. Ifølge Ronnie Larsen, Daglig leder Ur og Foto som er teknisk arrangør på messen, har Canon visst om dette lenge, men har trukket seg i siste liten.

- Vi synes dette er skuffende, men det er enda mer skuffende og leit på kundene sine vegne. Andre leverandører ser på en slik messe som en viktig del av deres virke og ønsker å møte kunder ansikt til ansikt.

Mangel på personell
På diskusjonsforumet på foto.no er det stilt spørsmål rundt Canons fravær. foto.nos redaksjon har også blitt kontaktet av vestlendinger som er skuffet over at Canon ikke stiller. Ronnie Larsen forklarer på foto.nos diskusjonsforum at Canon valgte å trekke seg fra messen for kort tid siden grunnet mangel på personell som kunne bemanne Canon sin stand.

Ikke formelt samarbeid med Ur og Foto
Tanja Cecilie Østerberg, informasjonssjef i Canon Norge, har en annen forklaring:

- Vi har for tiden ikke noe formelt samarbeid med Ur&Foto, og det er grunnen til at vi ikke er til stede på denne salgsmessen. Vi prioriterer langsiktige relasjoner med våre partnere og er for tiden i dialog med Ur & Foto om fremtidig samarbeid.

Satser på vestlandet
Østerberg avkrefter derimot på det sterkeste at de nedprioriterer Vestlandet.

- Vi satser absolutt på Bergen og vestlandet selv om vi ikke er tilstede på salgsmessen til Ur og Foto. Vi er også veldig glade i å møte våre kunder direkte. Vi har holdt flere aktiviteter i Bergen sammen med våre partnere der og flere vil komme. Blant annet har vi demonstrert EOS 5D Mark II sammen med Japan Photo. Denne aktiviteten var for både profesjonelle fotografer og sluttbrukere.

Beste program noensinne
Til tross for Canon sitt fravær påpeker Larsen at årets messe tilbyr det beste programmet i løpet av de femten år messen har vært arrangert. Han bruker også anledningen til å skryte av deres egen messegeneral Camilla Haukanes som har lagt ned utrolig mye arbeid i messen.

Bergen fotomesse går av stabelen fredag 17. og lørdag 18. oktober. Åpningstidene for messen er: Fredag 12-19 og lørdag 10-16.
Raymond Lakshol - Ronnie Larsen og Camilla Haukanes
Ronnie Larsen og Camilla Haukanes
Raymond Lakshol
Canon - Tanja Cecilie Østerberg, informasjonssjef i Canon Norge
Tanja Cecilie Østerberg, informasjonssjef i Canon Norge
Canon

Relaterte artikler Relaterte artikler:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu