Ny kunstnerisk leder på Fotogalleriet

Leif Magne Tangen er ansatt som kunstnerisk leder for Stiftelsen Fotogalleriet i en åremålstilling i perioden 2009 – 2013.
Tangen jobber i dag som direktør for galleriet PIEROGI i Leipzig, og har bakgrunn som kurator og skribent. Han etterfølger Ida Kierulf som er ansatt i en nyopprettet stilling som kurator/prosjektkoordinator ved Kunstnernes Hus i Oslo.

Leif Magne Tangen (f.1978) har studert fotografi ved Robert Meyers skole for Fotografiske og Digitale Medier samt kunsthistorie ved Universitetet i Oslo. I perioden 2001-2002 var han gallerimedarbeider på Fotogalleriet. Han har skrevet for magasiner som Billedkunst, Kunstkritikk.no, Contemporary Art Magazine, Art.Es, After Image, Neue Review og SITE Magazine. Han største prosjekt frem til nå er science fiction-romanen PHILIP, et samarbeidsprosjekt med blant annet Heman Chong for Project Arts Centre, Dublin.

I 2006 etablerte Tangen, sammen med fotograf Michael Moser, kunstforeningen D21 Kunstraum Leipzig, der han også virket som kunstnerisk leder frem til 2007. Siden da har han jobbet som direktør for PIEROGI Leipzig og vært ansvarlig for galleriets satsning i Europa. Parallelt med sitt virke som kunstnerisk leder på Fotogalleriet, vil han videreutvikle D21 sin satsning på eksperimentelle kunstfilmer.

Fotogalleriet – etablert i 1977 – er Norges eneste institusjon viet kamerabasert kunst. Galleriet viser norske og internasjonale samtidskunstnere, og huser dessuten årlig Stipendutstillingen samt Vårutstillingen i samarbeid med Forbundet Frie Fotografer. Utstillingsprogrammet utformes av kunstnerisk leder i samarbeid med utstillingsjuryen. Institusjonen arrangerer med jevne mellomrom forelesninger og seminarer og publiserer kataloger for utstillinger og kunstnere.
ukjent - Leif Magne Tangen
Leif Magne Tangen
ukjent
Leif Magne Tangen foran et webkamera?? Foto levert av Fotogalleriet.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu