Lelienhof i New York

Frem til 9. november henger utstillingen ”Silence” på Trygve Lie Gallery i New York.
- For meg er det å stille ut i New York en kjempemulighet til å bli bedre kjent i et fotomiljø jeg har stor respekt for. Jeg ser på New York som fotografiets vugge og har veldig lyst til å stille ut mer i USA. Denne utstillingen kan bli et springbrett for dette, forteller Marcel Lelienhof til foto.no.

Trygve Lie Gallery er eid av den norske sjømannskirken i New York, et godt etablert galleri i den fineste delen av Manhattan. Utstillingen ”Silence” består av fotografier Marcel har gjort fra reiser i blant annet Angola, Surinam, Sri Lanka, Bosnia, Mosambik og Kambodsja. Det er land som er i krig eller hvor det nå er fred.

- Jeg ville skildre stillheten etter konfliktene, og har bevisst valgt å utelate mennesker og heller la landskap og interiør fortelle historien om hva som har skjedd. Det er så vanlig at storsamfunnet glemmer katastrofeområder så snart de tror tilstanden er under kontroll. Etter fred har trådt i kraft, fortsetter der en mental og fysisk krig uten kuler og krutt. Dette handler blant annet om internt fordrevne flyktninger, mangel på mat og husvære, splittelse av familier, konstant utrygghet, ingen normalisering av tilværelsen, nedbryting av infrastruktur og forfall.

Marcel har skutt alle bildene på Kodak portra 100T, og 160VC 120 film, scannet på en Imacon scanner og printet på Canon Inkjet printere(IPF6100, 9100).

- Jeg har brukt et spennende nytt 290 gr. matt papir fra Hahnemühle som heter Bamboo. Det er et organisk papir med svak elfenbensbase-farge, som består av 80% bambus og 20 % bomull.

Marcel forteller til foto.no at han ønsker å jobbe med flere slike prosjekter i fremtiden.

- Utstillinger og produksjon av bøker er noe som står mitt hjerte nær. Flere andre prosjekter står allerede på trappene.
Marcel Lelienhof -
Marcel Lelienhof
Marcel Lelienhof -
Marcel Lelienhof

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu