Septembervinneren i Autofil-konkurransen er klar

Dag Røttereng er månedens vinner i september i Autofil-konkurransen og får en Epson Stylus Photo 1400.
Redaksjonene i Autofil og foto.no har kåret Dag Røttereng til månedens vinner i september i Autofil-konkurransen. I premie får han en Epson Stylus Photo 1400 til en verdi av kroner 3.600 levert av Epson Norge og et abonnement på Autofil. I neste nummer av Autofil publiseres vinnerbildet. Røttereng har også muligheten til å bli årets Autofil-fotograf hvor premien er en Epson Pro 7880 til en verdi av kroner 35.900. Årets Autofil-fotograf vil bli stemt frem av brukerne på foto.no på slutten av året.

Fotografert siden begynnelsen av 80-tallet
Dag Røttereng (46) bor i Melhus tre mil sør for Trondheim. Han har drevet med fotografi siden tidlig på åttitallet, først som ren hobby, men etterhvert som delvis profesjonell. Han er medlem av både BioFoto og Norske Naturfotografer, og leverer bilder til bildebyrået Samfoto.

Dag startet sin fotokarriere med Olympus-kameraer, men gikk fort over til Nikon og har etterhvert hatt F3, F4, D100, D2x og nå D300. Samtidig benyttet han i flere år både Mamiya 645 mellomformat og Linhof Technika storformatkamera for 4"x5".

Glad for digitale revolusjon
Dag forteller til foto.no at han er svært glad for den digitale revolusjonen og han har ikke savnet film en eneste dag etter at han fikk sitt første digitale kamera.

- Jeg liker å jobbe i Photoshop, hvor det meste som før måtte gjøres med kameraet nå med letthet kan gjøres etterpå. Det vil si ulike farge- og kontrastkarakteristikker ved riktig filmvalg, færre eksponeringer av hvert motiv og ikke lenger alternativeksponeringer, nivåjusteringer ("levels" og "curves") på utvalgte deler av motivet som før måtte gjøres med avtonede gråfiltre.

Siden årtusenskiftet har Dag gradvis blitt mindre aktiv med fotograferingen.

- Jeg ligger ikke lenger døgnvis i kamuflasjetelt, og sleper ikke lenger titalls kilo med fotoutstyr høyt til fjells. Mye av tiden har gått med til ulike internettprosjekt. Webdesign og programmering av nettsider har tatt mye av tiden. Jeg står bak nettstedene til foreningene Norske Naturfotografer (www.norskenaturfotografer.com) og BioFoto (www.biofoto.no) og min egen www.naturfotograf.no. I tillegg har jeg firmasiden Colorlook (www.colorlook.com) der jeg bl.a. reklamerer for mitt egenutviklede system for enkel oppdatering av egne nettsider - Colorlook CMS. Dette systemet benyttes i dag av flere fotografer.

Om vinnerbildet
- Bildet som vant konkurransen er gammelt, det ble faktisk fotografert i 1993 og er således et skannet dias. Bildet ble tatt med et Nikon F4 som var montert på et utvendig "bildørstativ" med sugekopp, og utløst ved hjelp av lang elektronisk snorutløser under fart. Bilen var en kunstlakkert Saab 99 Combi Coupe.

foto.no og Autofil gratulerer Dag Røttereng med månedens bilde i Autofil-konkurransen.
Dag Røttereng -
Dag Røttereng
Vinnerbildet i september i Autofil-konkurransen
Dag Røttereng - Dag Røttereng
Dag Røttereng
Dag Røttereng
selvportrett foran Trollveggen i Romsdalen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu