Ervik om månedens bilde

Zett Alexzander Ervik er vinneren av månedens konkurranse på foto.no med bildet "One night at the opera." Premien er en Epson Stylus Photo R1900 levert av Epson Norge. Her forteller han om vinnerbildet.
For to år siden kjøpte Zett Alexzander Ervik sitt første digitale kamera, en Canon EOS 400D med standard objektiv. Denne måneden ble han vinneren av månedens bilde på foto.no. Han premieres med en Epson Stylus Photo R1900 levert av Epson Norge.

Zett Alexzander er medlem i Asker og Bærum fotoklubb og har vært medlem på foto.no i snart to år.

- Her har jeg lært veldig mye bare ved å se på bilder andre legger inn. Tilbakemelding på andres bilder og egne har helt sikkert gjort meg til en bedre fotograf og spesielt har de månedlige konkurransene inspirert meg.

Bare dager etter at foto.no annonserte månedens tema startet Zett Alexzander arbeidet med vinnerbildet.

- Jeg ruslet rundt operaen i over tre timer og tok ca 100 bilder. Jeg traff også flere hyggelige fotografer som var der og tok bilder til samme konkurranse.

Zett Alexzanders tanke var at solnedgangen ville by på rike farger.

- Av erfaring så vet jeg at disse fargene ikke er der lenge så det ble litt hektisk med å finne rett vinkel og samtidig få med det meste av bygningsmassen. På andre siden av operahuset står det en restaurantbåt og selvfølgelig var den i veien, men jeg plasserte meg helt innpå baugen av båten, tok frem stativet og tok 5 bilder. Et av disse ble ”godt nok” for konkurransen. Jeg måtte klone vekk noen heisekraner som stod bak bygningene helt til venstre siden disse stjal litt mye oppmerksomhet. Bildet er også behandlet i Photoshop med verktøyene ”Levels” og ”Curves.”

Utstyret Zett Alexzander bruker er en Canon EOS 40D, Sigma 10-20mm f4-5,6 EX DC HSM, Sigma af 100-300mm /4.0 APO DG HSM, Sigma 150mm f2,8 Makro, Canon 70-300mm f4-5,6 APO DG MACRO, Manfrotto fotostativ og to LowePro fotosekker, en liten og en stor.

foto.no gratulerer Zett Alexzander med seieren.
Zett Alexzander Ervik - One night at the opera
One night at the opera
Zett Alexzander Ervik
 - Zett Alexzander Ervik
Zett Alexzander Ervik

Konkurranser Konkurranser:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu