Min kropp - Min sannhet

Vest-Agder-museet Kristiansands bidrag til Mangfoldsåret 2008 er et tredelt prosjekt, som omfatter samtidsdokumentasjon, utstilling og en ny måte å jobbe på. Som tema for prosjektet har de valgt forholdet til egen kropp; et tema som angår og er av interesse for alle mennesker uansett kultur, alder, kjønn, legning eller tro.
Januar 2008 inviterte Vest-Agder-museet gjennom avisannonse alle interesserte til å delta i et prosjekt med tittelen ”Min kropp – min sannhet”. De spurte: "Hvilket forhold har du til kroppen din? Tør du vise frem kroppen din og snakke om den? Har du lyst til å gjøre opprør mot forestillinger om den ideelle kroppen?"

17 sørlendinger meldte sin interesse og har vært på museet i flere timer for å bli intervjuet og fotografert. 15 av dem har sagt seg villig til å være med i en utstilling, som tar opp temaet i bilder, lyd og tekst.
Fotografi er en vesentlig del av utstillingen og tilsammen vises ca. 120 fotografier.

Fotografiene er tatt av fotografene Anita Nilsen og Heidi Voss-Nilsen, og vil bli vist i flere formater på utstillingen. Det er tatt i bruk projektorer, store lerret, TV-skjermer og murvegger i lokalene. Bildene skal fungere som en visualisering av modellens syn på egen kropp. Prosessen ble ærlig, utleverende, sårbar og fortrolig.

De femten deltagerne er mellom 18 og 76 år og fra fire forskjellige nasjoner. Blant dem er to menn og tretten kvinner. To ønsket å være ugjenkjennelig, flere var blitt mobbet under oppveksten, flere har slitt med spiseforstyrrelse, noen er tatovert eller piercet og mange har justert bildet av seg selv i løpet av årene. De fleste er godt fornøyd med kroppen sin nå. Mangfoldet er til stede på svært mange plan.

Utstillingen åpnet 12. september og henger til desember.

______________________________

For mer informasjon:
www.vestagdermuseet.no
eller ring tel. 38 10 26 86.

Nilsen/Voss-Nilsen -
Nilsen/Voss-Nilsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu