Flagg & identitet

Fotohuset åpner 16.september kl 18.00 en utstilling med temaet flagg og identitet.
I dette Wergelandsåret har nasjonalitet, identitet og kommunikasjon vært drøftet i flere former. På Fotohuset har de satt sammen en utstilling med temaet flagg og identitet. Noen av Norges dyktigste fotografer har bidratt med bilder: Lise Åserud, Cornelius Poppe, Kyrre Lien, m.fl. Alle er tilknyttet bildebyrået Scanpix.

Utganspunktet for ideen var en flaggfestival i Serbia, et land som tviholder på sin egen identitet og flagg, mens de som identifiserer seg med dem blir færre og færre. På denne festivalen lot de hver deltager lage sitt eget flagg.

- Vi har sett mer etter hvordan folk bruker flagget, hvem som bruker det,
og hvorfor? Hvem bryr seg om du brenner et flagg? Må et flagg symbolisere en hel nasjon, eller kan det definere bare meningsfeller? Og kan hvem som helst bruke et hvilket som helst flagg? skriver Fotohuset i en pressemelding

Med utstillingen håper Fotohuset at de kan stimulere til diskusjon.

Jan Henrik Munksgård fra Vest Agder Fylkesmuseum som har forsket
og skrevet om flagg vil holde foredrag på åpningen tirsdag 16. september kl. 18.

______________________________

For mer info:
www.fotohus.no

Erlend Aas / SCANPIX -
Erlend Aas / SCANPIX
Oslo 29.07.2006, Krigen i Midtøsten. Lørdag - demonstrasjon mot det som skjer i Midtøsten utenfor Stortinget, Demonstrasjonstog gikk mot den israelske ambassaden. Foran den Israelske ambasaden ble det brent flagg.
Håkon Mosvold Larsen /SCANPIX -
Håkon Mosvold Larsen /SCANPIX
Oslo 28.06.2008, Flere muslimer deltok i den fargerike paraden som avsluttet Skeive Dager i Oslo lørdag. Paraden gikk fra Akershus festning via Karl Johansgate og endte på Rådhusplassen. Burka-kledde personer med homo-flagget

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu