Tredjeplass til Riksheim

foto.no-medlemmet Tor-Arne Riksheim er tildelt tredjeplassen i kategorien "non-professional/family" i IPA 2008 Photographer of the Year. I den profesjonelle klassen fikk Sturla Strand Honorable Mention hele tre ganger.
2008 International Photography Awards mottok over 22.000 bidrag fra 124 land til årets konkurranse. IPAs målsetning er blant annet å oppdage nye fotografiske talenter.

Det var i klassen "Family" i "non-professional category" at foto.no-medlemmet Tor Arne Riksheim stakk av med tredjeplassen med bildet "Grandfather at the beach." Han ble også nevnt hele tre ganger på listen over "Honorable Mention recipients."

Riksheim forteller til foto.no at han ble overrasket over å nå så langt opp i en slik stor konkurranse til tross for at bildet har sine tekniske svakheter. Tredjeplassbildet har han tatt med et rimelig Kodak digitalt kompaktkamera.

- Det er klart det er fint å få anerkjennelse for bilder i en slik sammenheng, og samtidig veldig inspirerende til å fortsette med å fotografere og eksperimentere. Bildet er et resultat av en periode der jeg forsøkte å gå motsatt vei av minimalisme. Jeg tok veldig mye bilder av komplekse motiver med mange hendelser på en gang. Dette var et av de få bildene der jeg klarte å få tingene såpass på plass, godt hjulpet av tilfeldigheter, at det ble en liten historie ut av det.

Honorable Mention til Sturla Strand
En annen nordmann, Sturla Strand, fikk Honorable Mention i den profesjonelle klassen i kategoriene "Buildings", "Waterscapes" og "Other"
med ett og samme bilde: "Misty Harbour." Dette er samme bildet som Strand stilte ut i The Art of Photography Show i San Diego tidligere i år.

foto.no gratulerer Tor-Arne og Sturla.

______________________________

Info om konkurransen:
http://photoawards.com/photo_contest/
Tor-Arne Riksheim - Grandfather at the beach
Grandfather at the beach
Tor-Arne Riksheim
kategori: people-family
Tor-Arne Riksheim - Turn Left
Turn Left
Tor-Arne Riksheim
kategori: People-other

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu