Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nye objektiver fra Nikon

Nikon har i daag lansert to nye NIKKOR-objektiver med perspektivkontroll: PC-E 45 mm f/2,8D og PC-E 85 mm f/2.8D II
Amsterdam, Nederland, 1. juli 2008:

Nikon Europa lanserer to nye NIKKOR spesialobjektiver. De nye PC-objektivene er konstruert spesielt for bruksområder som arkitektur- og landskapsfotografi, samt for studiobruk. Begge objektivene har både vipping og forskyvning (Tilt & Shift) og automatisk blenderstyring.

Robert Christina, sjef for Professional Products og NPS hos Nikon Europa BV, sier dette om nykommerne i NIKKOR-systemet: "Disse objektivene vil bli verdsatt av arkitektur- og landskapsfotografer som bruker kameraer med FX-format, som D3 og D700. I likhet med PC-E 24 mm f/3,5D ED som ble lansert tidligere i år, styrker disse nye objektivene NIKKOR-systemet ytterligere når det gjelder spesielle bruksområder.

Begge objektivene er i toppklasse når det gjelder skarphet over hele bildefeltet og fravær av vignettering – på alle avstander, fra makro til uendelig. De har også Nikons nyeste antirefleksbehandling, et nanokrystall-belegg som reduserer uskarphet forårsaket av lysflekker og innvendige reflekser. Vippe- og forskyvningsmekanismene fungerer mykt og presist.

PC NIKKOR-objektiver er bygget for profesjonell bruk i felten eller i studio. En fint avrundet, nibladet blender bidrar til at gjenstander som er ute av fokus i bakgrunnen fremstår som myke og naturlige.

Brennvidden 45 mm er omtrent som for det klassiske normalobjektivet, men her har fotografen dessuten mulighet til å kontrollere både perspektiv og dybdeskarphet. Nærgrense er 25 cm, minste blenderåpning er f/32. Objektivet har ett linseelement av ED-glass.

PC-E 85 mm f/2.8D II erstatter den eksisterende PC Micro NIKKOR 85 mm f/2,8D og er ideelt for produktbilder og portretter. Den optiske konstruksjonen er omtrent som forgjengeren, men PC-E 85 mm f/2.8D II er lettere og mindre. Nærgrense er 39 cm, minste blenderåpning er f/32.

Viktige egenskaper

Nanokrystall-belegg øker skarpheten ved å redusere overstråling og reflekser.

Høy optisk ytelse – minimalt med fortegning og fargefeil.

Elektromagnetisk blender muliggjør automatisk blenderstyring (for kompatible kamerahus)

Forhåndsinnstilt blenderåpning er mulig med blenderringen og nedblendingsknappen.

Mulighet for makrofotografering ned til 0,25 m og 0,39 m for henholdsvis PC-E 45 mm f/2,8D og PC-E 85 mm f/2.8D II (ved 1/2x)

Ni-bladet avrundet blender.

Godt beskyttet mot støv og fukt.


Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu