Goutbeek om månedens bilde

Atle J. Goutbeek er vinner av månedens bilde i juni og en Epson Stylus Photo R1900 levert av Epson Norge. Temaet var manipulasjon og i denne artikkelen forteller han om vinnerbildet.
Atle J. Goubeek fra Nederland er utdannet arkitekt fra Constantijn Huygens Kunstakademi i Nederland. Han er sønn av en reklamefotograf og mener han har fått fototalentet ved fødselen. Dette håper han å videreføre til sønnenen sin.

I 1999 flyttet han til Norge og noen år senere startet han som selvstendig næringsdrivende. Han spesialiserte seg på arkitektur med 3D modellering og fotomontasjer. Etter hvert har Atle sin interesse handlet mer og mer om fotografi. Han jobber med reklamefoto, men tar også private oppdrag. I mars i år vant han diplom i kategorien "Årets nykommer" i Utsnitt.

Om vinnerbildet
Vinnerbildet tok Atle av sin gravide og bedre halvdel to uker før sønnen deres ble født. Han husker ikke hvem som kom på ideen, men erindrer at de hadde en klar plan da de gikk i studioet.

-Bildet tok vi med en stor softboks til høyre i bildet og en reflektor til venstre for å ta bort de hardeste skyggene. Bakgrunnen er belyst med en liten blits. Vi tok flere bilder i forskjellige stillinger. Det var særlig viktig å få frem armene på en bra måte uten å vise for mye eller forstyrre magen.

Når Atle var fornøyd med bildet av modellen gikk han over til fotografering av eggene med samme lyssetting. På forhånd hadde han gjort klar eggene.

-Før vi gikk i studio laget jeg et lite hull i eggene for å tømme dem. Slik klarte jeg å ta vare på eggets form og samtidig kunne jobbe med dem fra "innsiden." Først fotograferte jeg hele egget, så trykket jeg forsiktig gjennom eggeskallet med en teskje, mer og mer, for å oppnå ønsket effekt.

Vel fornøyd med råmaterialet valgte Atle ut to bilder han var fornøyd med og arbeidet videre med disse i Photoshop. Ved hjelp av masker fjernet han de delene av egget som ikke skulle være med i det endelige bildet.

-Hud og egg har forskjellig tekstur og derfor var det viktig å få overgangene så naturlig som mulig. Jeg valgte også å bruke hudfargen som utgangspunkt for å endre fargen på eggeskallet. Jeg brukte 'selective color' og 'replace color' og deretter la jeg blant annet over et 'diffuse glow'-filter for å få mer helhet. Jeg gjør alle justeringer i egne lag slik at jeg beholder full kontroll hele veien.

Siste tilpasning var å klargjøre for publisering på nett. Det klarte Atle utmerket og foto.no gratulerer med seieren i månedens bilde med temaet manipulasjon.

Atle J. Goubeek - 2 uker igjen...
2 uker igjen...
Atle J. Goubeek
Atle J. Goubeek - Atle med sønnen
Atle med sønnen
Atle J. Goubeek

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu