FotoVideo Sverige solgt

Melding fra bransjen: FotoVideo i Sverige er solgt til den finske Rajala Gruppen, Rajala Camera Oy. FotoVideo Sverige består av fotobutikker i Stockholm og Malmö samt Nettbutikk www.fotovideo.se.
Forhandlingene har pågått over lengre tid mellom Fotovideo Norway AS og Rajala. Fotovideo Norway AS kommer til å fortsette sin gode fremgang og ønsker nå å konsentrere seg 100% om Norge. Rajala har i lengre tid lett etter ekspansjonsmuligheter i andre nordiske land. Daglig leder i FotoVideo Norway, Roar Sandvik, er svært glad for at det nettopp er Rajala som tar over merkenavnet FotoVideo i Sverige. Rajala er de som er nærmest FotoVideo konseptmessig og har den kapital som skal til for å videreføre det som FotoVideo har bygd opp i Sverige siden 2006. Rajala ser stort potensial i FotoVideo og det Svenske markedet.

FotoVideo Norway AS fremstår nå som et sterkt selskap med meget god likviditet og er den desiderte største fotobutikken i Norge. FotoVideos store misjon er å bidra til at kundene skal ha en god fotoopplevelse gjennom riktig utstyr. Kunden skal få en god handleopplevelse i butikken gjennom høy kompetanse, meget godt utvalg, svært fotointeresserte ansatte, og selvfølgelig en god service. Selskapene i Norge og Sverige vil inntil videre ha samme merkenavn og logo. Overtagelsesdato er 1. juli og www.fotovideo.no og www.fotovideo.se vil også bli separate webshopper denne dato.

Rajala-konsernet har i dag 10 butikker i Finland, Foto-laboratorium og eier også Foka som er distributør av Foto og AV produkter. Rajala har spredd sin butikkdrift fra butikk med fokus på minilabbsvirksomhet til Rajala PRO-Shop og har egen satsning på AV-utrustning.

Eier er Jarmo Helminen som har tatt over eierskapet fra sin morfar Oskari Rajala. Rajala ble grunnlagt i 1919 og har siden vokst jevnt og trutt og er i dag den sterkeste aktøren i Finland. Jarmo Helminen driver virksomheten sammen med sin fru Hikka Helminen og sønnene Jorma Helminen og Jyrki Helminen.
Øvrige virksomheter i Rajala gruppen:1966 ble Color-Kolmio Oy grunnlagt som laboratorium.
1976 ble Foka Oy, fotoimport1976 grunnlagt Suomen Koulukuvaus Oy for skolefotovirksomhet.
Totalt er det om lag 100 ansatte og gruppen omsetter for om lag 30 mill Euro per år.

Overtagelsesdato er 1. juli.
FotoVideo - FotoVideo Stockholm
FotoVideo Stockholm
FotoVideo

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu