Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Preus museum gjentar suksessen med fotografiets dag 2008

Fristen for innsendelse av bilder til Fotografiets dag 2008 er torsdag 1. mai!
Søndag 17. august arrangeres for andre gang Fotografiets dag på Karljohansvern i Horten. Nå har alle muligheten til å delta på Norges største utendørs utstillingsvegg! Veggen har over 100 løpemeter og her vil fotografene henge opp sine egne bilder. Dette skaper et unikt møte mellom fotografene og publikum.

Nå er det snart siste frist for innsendelse av bilder til Fotografiets dag!

Preus museum og de norske fotografforeningene inviterer nå til å sende inn bilder innen 1. mai via e-post for juryering til den juryerte delen av utstillingen. Motiv velges på fritt grunnlag. Det eneste arrangørene ønsker er at bildene skal vise et personlig og estetisk engasjement! Både amatører, studenter og profesjonelle oppfordres til å sende inn. Alle innsendte bilder vil bli bedømt av en faglig jury fra Preus museum og de norske fotografforeningene.

Juryen vil premiere de mest spennende bidragene. Etter at juryarbeidet er foretatt vil de utvalgte fotografene få bekreftelse på deltakelse. På Fotografiets dag den 17. august tar fotografene selv med bildene sine - de samme som ble sendt inn til juryeringen - og monterer dem på veggen.

Slik sender du inn bildene: Velg ut 1-6 bilder, enten i farge eller i svart/hvitt. Hver av de digitale bildefilene må ha en størrelse på maksimum 2 Mb og være lagret i JPEG-format. Send inn bildene via e-post til fotografietsdag@preusmuseum.no og merk emnefeltet ’’Åpen Klasse 2008’’. Tituler hver bildefil med eget navn (etternavn_fornavn) og nummerer dem (1, 2, 3). Eksempel: ’’hansen_guri1.jpg’’; ’’hansen_guri2.jpg’’, osv. For å dekke administrasjonskostnader vil en liten juryavgift påregnes. Innbetal kr. 100 til kontonummer 25050717820, og skriv i merknader ’’Juryavgift [ditt etternavn og fornavn] 2008’’. Frist for påmelding, innsending av bilder og betaling er satt til 1. mai 2008. OBS! I første omgang mottar vi kun digitale bildefiler. Presentasjonen skal innpasses på en veggplass som er 150 cm bred og 120 cm høy. Alle bildene skal vises uinnrammet og fotografene velger selv hvordan de vil henge opp bildene sine.

Fotografiets dag arrangeres av Preus museum i samarbeid med Norges Fotografforbund, Norske Reklamefotografer, Forbundet Frie Fotografer, Institusjonsfotografenes Forening, Pressefotografenes Klubb, Norsk Selskap for Fotografi, Norske Naturfotografer, BioFoto og Norsk Fotohistorisk Forening.

I tillegg til den juryerte utstillingen vil publikum få se årets festivalutstiller, aktiviteter for barn,
fotosprint, samlertorg, boksalg, konsert, populærvitenskaplige foredrag, utstillingene Ray K. Metzker og Teknikk & Estetikk inne på Preus museum, mappevisning i biblioteket hele dagen m.m. Følg med på www.preusmuseum.no for oppdatert program.

Ikke vær beskjeden. Send inn dine beste bilder!

Fotografiets dag ble for første gang avviklet på fotografiets fødselsdag, den 19. august 2007og ble en suksess med 1226 besøkende, til tross for tidvis regn. De besøkende kunne glede seg over Norges største utendørs fotoutstilling med 103 utstillere, de kunne delta i Fotosprinten som var en fotokonkurranse arrangert av Norsk Selskap For Fotografi og Oslo Kamera Klubb, de kunne bli portrettfotografert av Norges Fotografforbunds Helle Hagen, eller de kunne leke seg foran kamera med multieksponering på storskjerm i regi av Norske Reklamefotografer.


Kontaktperson på Preus museum: Ingri Østerholt ingri.osterholt@preusmuseum.no
+47 3303 1630
Preus museum/Trond Braaten - Fra Fotografiets dag 2007
Fra Fotografiets dag 2007
Preus museum/Trond Braaten
Preus museum/Trond Braaten - Fra Fotografiets dag 2007
Fra Fotografiets dag 2007
Preus museum/Trond Braaten

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu