Ulriksen om månedens bilde

Michael Ulriksen er vinneren av månedens bilde og en Epson Stylus Photo R1900. Temaet var diagonaler og i denne artikkelen forteller han om seg selv og vinnerbildet.
Michael Ulriksen er den heldige vinner av månedens konkurranse og en Epson Stylus Photo R1900 levert av Epson Norge.

Ulriksen jobber som journalist og fotograf i Mediehuset Narvik som leverer nyheter og reportasjer både på nett og i papirutgave. Han selger også bilder og reportasjer gjennom enkeltmannsforetaket In Focus.

For tiden jobber Ulriksen med et spennende bildespillprosjekt med temaet; et år på vandring i arktisk natur.
-Gjennom prosjektet forsøker jeg å formidle de kontraster og nyanser som utspiller seg på vår nordlige halvkule i løpet av et år. Jeg har i tillegg til mine egne bilder kjøpt inn bilder fra andre naturfotografer i Nord-Norge. Det endelige resultatet skal etter planen settes opp på Riksgrensen, en meget turistifisert destinasjon på grensen mellom Norge og Sverige, forteller han.

Ulriksen karakteriserer seg selv som en Canonist. Ikke så rart når han forteller om utstyret han bruker.
-For tiden reiser jeg rundt med en EOS 5d og en EOS 30d i sekken. Av objektiv bruker jeg for det meste Canon sine L-linser, hvor 16-35mm, 24-70mm og 70-200mm (alle med blender 2,8) brukes mest. Skal jeg nært innpå eller trenger kraftig zoom, har jeg også en Canon 100mm macro og en EF 400mm f2,8, tilgjengelig. Jeg har ofte med meg en en fisheye også.

Vinnerbildet har Michael fotografert i en frodig dal tre mil sør for Narvik som heter Melkedalen.
-Som ivrig fluefisker prøver man hvert år å treffe de enorme døgnflueklekkingene som finner sted på senvåren og tidligsommeren. Bildet ble tatt en slik kveld. Er man heldig og treffer, vrimler det av disse døgnfluene som er svært lite sjenerte og oftest ikke bryr seg om deg selv om du kun er få centimeter unna og vifter med macroobjektivet. Bildet er tatt mot en lysegrå kveldshimmel slik at fluene ble som siluetter. Endel etterbehandling i Photoshop har det også blitt hvor blant annet himmelen er blåst helt hvit. Brukte en Canon Eos 30D med et Canon 100mm macro-objektiv da bildet ble tatt. Det hører med til historien at det ble ørreter på over kiloen den samme kvelden.

foto.no gratulerer Michael, sender av gårde en Epson Stylus Photo R1900 og ønsker han lykke til videre med fotograferingen og ikke minst printingen.
Michael Ulriksen - Døgnfluer
Døgnfluer
Michael Ulriksen
Tema: Diagonaler
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu